Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Αθλητισμός

Πέτρος Σταθάκης: «Είμαστε Παναχαϊκή και δεν φοβόμαστε κανέναν»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πως και πως περίμενε ο φίλαθλος κόσμος της Πάτρας τον επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρο Σταθάκη, να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον της κοκκινόμαυρης ομάδας και ήγγικεν η ώρα μιας και ο ίδιος άνοιξε τα χαρτιά σε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για όλους και όλα.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Πέτρος Σταθάκης, έκανε έναν μίνι απολογισμό λέγοντας: «Μιλάω για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες, γιατί ήθελα να πρώτα να δείξουμε ένα έργο. Ξέρουμε σε ποια ομάδα έχουμε έρθει ως διοίκηση. Την πρώτη χρονιά πετύχαμε, έγινε καταπληκτική δουλειά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παραμένει να είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ αυτό που έχουμε αναλάβει.

Βέβαια πιστεύουμε πως είμαστε για τα δύσκολα και θα αντιστρέψουμε το κλίμα. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα πως το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι άριστο.

Έχουμε καταφέρει να διατηρούμε μια άψογη συνεργασία όλα τα στελέχη μεταξύ μας. Υπάρχουν και πάντα τα προβλήματα, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να καταφέρεις το οτιδήποτε, αν δεν μπορέσεις να τα ξεπεράσεις».

Και πρόσθεσε με περίσσιο πάθος: «Ήδη έχουμε κρατήσει τον περσινό κορμό και θα κυνηγήσουμε το όνειρο μας, στο οποίο χρειάζεται η συμμετοχή όλων!

Ο κόσμος μας μπορεί να πάρει… μόνος του τα παιχνίδια, γι’ αυτό και δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω εκτός από την παρουσία του στην Αγυιά. Διαφορετικά το πρότζεκτ μας δεν θα μπορέσει να πετύχει, δεν μπορούν ομάδες σαν εμάς να συντηρηθούν χωρίς τον κόσμο τους.

Το σήμα μας έχει απαξιωθεί αλλά από πέρυσι έχει αρχίσει και τελειώνει αυτό. Εχθροί και αντίπαλοι υπάρχουν, αλλά είμαστε Παναχαϊκή και δεν φοβόμαστε κανέναν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα, που αφορούσαν τα χρέη γενικότερα της νεοσύστατης ΠΑΕ, τονίζοντας: «Η περσινή χρονιά έχει κλείσει κατά 97% οικονομικά, από πέρσι τον Αύγουστο έχει δαπανηθεί ένα εκατομμύριο ευρώ, έχουν ξοφληθεί παλιές υποχρεώσεις και σιγά σιγά κλείνουμε όλα τα μέτωπα. Έπεσαν όλοι πάνω μας σαν… πιράνχας να μας κατασπαράξουν.

Και δεν έχουμε και έσοδα διότι δεν παίζουμε αγώνες, δεν μπορούν όλα να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Όλες οι πρόσφυγες θα τακτοποιηθούν, ενώ και στην ΕΠΟ ξεπληρώσαμε ένα χρέος της τάξεως των 92 χιλ. ευρώ, ενώ μετά από αυτό άνοιξε και το σύστημα για να κάνουμε μεταγραφές στις 14/9.

Ξέρετε βρήκαμε αρκετά χρέη, μόνο οι προσφυγές ανέρχονται στις 370 χιλ. ευρώ, ενώ συνολικά έφταναν όλα τα χρέη στα 500 χιλ. ευρώ.

Έχουμε ακόμα ορισμένες ανοιχτές υποχρεώσεις και θα έχουμε και το επόμενο διάστημα γιατί βάζουμε προτεραιότητες, αλλά θα φτάσουμε σε ένα σημείο να μην έχουμε καθόλου. Η Παναχαϊκή δεν θα ασχοληθεί με ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγή, πέραν των δεδουλευμένων».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Παναχαϊκής στάθηκε στη συμμετοχή της κοκκινόμαυρης ομάδας στην Super League 2 και τόνισε: «Δεν διανοούμαι ότι δεν θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα, ωστόσο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Λεουτσάκο για να τρέξει τις εξελίξεις.

Ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε το παράβολο, δημιουργήσαμε γρήγορα μια νέα ΠΑΕ. Γιατί είμαστε η Παναχαϊκή! Θα δώσουμε σκληρές μάχες τόσο εντός όσο εκτός αγωνιστικού χώρου για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει!».

Ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου, λέγοντας: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει την παρουσία του κόσμου, τα διαρκείας είναι ελάχιστα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μέλη, αλλά παραμένω αισιόδοξος. Ότι έχουμε πει μέχρι ώρας το έχουμε κάνει και τώρα είναι η ώρα να δούμε αν εσείς θέλετε να συνεχίσουμε! Και μπορεί από τα όσα ακούμε στην πόλη να παίρνουμε θετική ενέργεια, ωστόσο με τα social media συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Δεν θα μας σταματήσει αυτό όμως, προχωράμε.

Είναι καλύτερο να βλέπω στο γήπεδο 2.000 κόσμου και να μας στηρίζει συνέχεια οι οποίοι θα κάνουν για δέκα, αντί για 10.000 που θα έρθουν για μια μόνο φορά…».

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «Γ»

Έπειτα, δέχτηκε τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, με την Γνώμη και το gnomip.gr να θέτουν τα εξής ερωτήματα:

 Πρώτον: Μιας και αναφερθήκατε για την αποχώρηση του εκπρόσωπου τύπου της Παναχαϊκής, Γιώργο Σωτρόπουλου θα θέλαμε να μάθουμε για ποιο λόγο αποχώρησε ο Λεωνίδας Κυβελίδης με τον επικεφαλής της κοκκινόμαυρης ομάδας απαντά: «Έκανε λάθος το οποίο και αναγνώρισε ζητώντας και συγνώμη, ωστόσο η πόρτα της Παναχαϊκής δεν έχει κλείσει για τον ίδιο και είναι ανοικτή».

Και δεύτερον: Για το αν θα υπάρξει νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ με τον Πέτρο Σταθάκη να αναφέρει: «Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα γίνει χωρίς ωστόσο να γνωρίζω τι ποσό θα τοποθετηθεί, γίνεται επεξεργασία από τους ειδικούς».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement