Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μπαράζ “χτυπημάτων” με συνθήματα σε Εκκλησίες

Published

on

Μπαράζ χτυπημάτων από μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων φαίνεται πως έχουμε σε Ναούς της πόλης. Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναγραφή συνθημάτων στη βάση του καμπαναριού της Παντάνασσας, ως απόρροια της δικαιολογημένης κατά τα άλλα οργής για τον παιδοβιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Ωστόσο η Εκκλησία της Παντάνασσας δέχτηκε τις μπογιές ενός περίεργου θα λέγαμε ξεσπάσματος, που ουσιαστικά τείνει να την στοχοποιεί ως θεσμό γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Χθες όμως είχαμε άλλο ένα συμβάν, αυτή τη φορά στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών, όπου άγνωστοι, οι οποίοι υπέγραψαν με το σύμβολο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγραψαν σύνθημα υπέρ των αμβλώσεων. Ως γνωστόν πρόκειται για ένα θέμα που έχει ξαναέρθει στην επικαιρότητα, με τη θέση της Εκκλησίας να είναι αμετάβλητα αρνητική.

Οι αναρχικοί έδρασαν τη νύχτα και έγραψαν στο καμπαναριό του Αγίου Αλεξίου το εξής σύνθημα: «Δική μου η απόφαση για έκτρωση ή γέννα». Το πρωί, το σύνθημα είδε ο νεωκόρος της Εκκλησίας ο οποίος δήλωσε «πολύ στενοχωρημένος για την αναγραφή του συνθήματος στον τοίχο του Ναού, ο οποίος Ναός δε φταίει σε τίποτα».

Είναι η δεύτερη φορά που κάνουν επίθεση στη συγκεκριμένη Εκκλησία, καθώς πριν λίγα χρόνια είχαν συγκεντρωθεί καταλαμβάνοντας τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, αποτρέποντας την πραγματοποίηση εκδήλωσης – ομιλίας με θέμα και πάλι τις αμβλώσεις. Οι αναρχικοί είχαν παραμείνει στον χώρο αναγράφοντας και πάλι συνθήματα, με αποτέλεσμα διοργανωτές και ομιλητές να αναγκαστούν να μην πλησιάσουν καν την Εκκλησία. Παρόμοια εκδήλωση που είχε τύχει της αντίδρασης αντιεξουσιαστικών ομάδων, είχε γίνει πριν από τρία χρόνια στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών. Τότε το θέμα ήταν η ομοφυλοφιλία. Πάνω από εκατό αναρχικοί και μέλη του «pride Patras», είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα κατά της Εκκλησίας.

Είναι αρκετές οι φορές που οι παγιωμένες θέσεις της Εκκλησίας φαίνεται πως ενοχλούν και δημιουργούν εντάσεις, είτε με αναγραφή συνθημάτων, είτε με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πρόκειται κυρίως για τις θέσεις που αφορούν στο ζήτημα των αμβλώσεων, αλλά και της ομοφυλοφιλίας, από όπου προκύπτουν και άλλα ζητήματα όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων ή η υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Είναι ζητήματα καυτά και πάντοτε επίκαιρα, ωστόσο η επίσημη Εκκλησία έχει ταχθεί κατά των αμβλώσεων καθώς αντίκειται στην διδασκαλία της για την ψυχή, ενώ όσον αφορά τους ομοφυλοφίλους έχει την ίδια αρνητική στάση απέναντί τους λόγω της δογματικής της πραγματικότητας.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement