Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα για θέατρο- Οι παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις ανεβαίνουν σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας. Συγκεκριμένα:

«100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΛΑΣ»

Η θεατρική παράσταση «100 χρόνια τρέλας» σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Ε. Πολίτη, ανεβαίνει και σήμερα στις 20.00 στο Επίκεντρο+.

Εκατό χρόνια πατρινής τρέλας. Γιατί η Πάτρα είχε τους περισσότερους τρελούς από

οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας; Πως τους αντιμετώπιζαν οι Πατρινοί; Ποιοι ήσαν αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι; Ο Γιώργης ο Μούσης, ο Γιάννης ο Θεός, η Γιωργούλα, ο κ. Παρακαλώ, ο Μεγαλείος και τόσοι άλλοι που έμειναν στη μνήμη των Πατρινών είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του έργου. Οι ωραίοι τρελοί της παλιάς Πάτρας παρελαύνουν σε αυτή την πρωτότυπη θεατρική παράσταση και μας καλούν μέσα από τις αληθινές ιστορίες τους να ταξιδέψουμε μαζί τους σε μια άγνωστη Πάτρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό 10€ μειωμένο

Κρατήσεις θέσεων στο https://www.viva.gr/tickets/theater/100-xronia-trelas/

και στο τηλέφωνο 2610461050

«ΡΟΖ ΜΟΛΟΤΟΦ»

Η θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» παρουσιάζει και σήμερα στις 20.30 την θεότρελη κωμωδία καταστάσεων «Ροζ μολότοφ» των Μ. Ρέππα -Θ. Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά, στο θέατρο «Αγορά», στην οδό Καραϊσκάκη.

Τι συνδέει έναν υπουργό, έναν υφυπουργό κι έναν μεγαλοεργολάβο δημοσίων έργων; Τι κοινό έχουν μια κατά φαντασίαν ηθοποιός με μια υστερική υπηρέτρια; Πως συνδέονται μια μοιχεία κι ένα μπαούλο με την οικονομική κρίση; Είναι η κρίση μόνο οικονομική; Μήπως πρέπει να πληρώσουνε οι δυο Γερμανοί; Χρήμα, εκβιασμοί, κομπίνες, δωροδοκίες, εξουσία, μίζες, σκάνδαλα, έρωτες, απιστίες, σκαμπρόζικα μυστικά και απατημένοι σύζυγοι, ερωτοχτυπημένοι υπουργοί αγκαλιά με κομπιναδόρους εργολάβους, γόνοι υψηλά ιστάμενων προσώπων που παίζουν με πιστόλια και νεροπίστολα. Όλοι κλεισμένοι μέσα σ’ ένα ελληνικό γουέστερν μπαούλο βάζουν στην άκρη σαν περιττά ρούχα «τα πιστεύω» τους και τους κανόνες της ηθικής και αφήνουν τον εαυτό τους γυμνό, ακάλυπτο και εκτεθειμένο στο γέλιο μας. Μπερδέματα, εκβιασμοί, μηχανορραφίες, ίντριγκες, κόντρες.

Η διαπλοκή της μεγαλοαστικής τάξης και των πολιτικών. Τα καμώματα του αιώνιου Έλληνα. Οι δρόμοι του χρήματος. Οι φελλοί που καταφέρνουν να επιπλέουν.

Μια κωμωδία μέχρι «δακρύων»

Παίζουν με αλφαβητική σειρά, Μάριος Αγουρίδης, Μαρίνα Γεωργίου, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Όλγα Γιακουμάκη, Διονυσία Καβαλλιεράτου, Βάσω Καλοκαιρινού, Πέννυ Κοντογούρη, Μίλτος Καραγιάννης, Ματίνα Λαδικού, Αλέξανδρος Μπίστας, Φώτης Παναγόπουλος, Γιώργος Παράμερος, Βάσια Πλατή.

Γενική είσοδος: 10€, Φοιτητών – ανέργων – παιδικό: 8€. Τηλέφωνο κρατήσεων 6906-558899.

«ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ»

Το θέατρο «act» παρουσιάζει τον Γιώργο Δίπλα και τη Δέσποινα Γκοτσοπούλου στην παράσταση «Εννιά φορές η θάλασσα» και σήμερα στις 20.00. Πρόκειται για ένα κονσέρτο με ανέκδοτα τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις σε μουσική Γιώργου Δίπλα που παρουσιάζεται πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό. Τραγουδά η Δέσποινα Γκοτσοπούλου.

Σε μελοποιημένη ποίηση των: Λαπαθιώτη, Καβάφη, Καββαδία, Βάρναλη, Μπωντλαίρ, Καρυωτάκη, Μαρκαντωνάτου, Θάνογλου. Ακούγονται αποσπάσματα από την θαλασσινή ωδή του Φερνάντο Πεσσόα.

Εισιτήρια: 10€ και 8€. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 – 6936122263

«ΝΤΙΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ»

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 11.30 το πρωί για την παράσταση «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» στο θέατρο «Μηχανουργείο», στην οδό Ευμήλου, στην Πάτρα. Μπορεί άραγε ένας γάτος να θέλει το καλό μιας ποντικοκοινωνίας; Τι παθαίνουν οι ποντικοί όταν εμπιστεύονται τους “σωτήρες” ; Πως μια κοινότητα, ένας λαός ή μια χώρα μπορεί να παραπλανηθεί και να οδηγηθεί στα όρια της ύπαρξής της; Ποιο είναι το τίμημα της ελευθερίας ; Ποια είναι η αξία της αυτοδιάθεσης και ποιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις της επίτευξής της; Την απάντηση μας την δίνει ο Γιάννης Ταϊπλιάδης μέσα από το εξαιρετικό έργο του, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους! Οι μικροί μας φίλοι θα ξεκαρδιστούν με τις περιπέτειες των ποντικιών και θα γνωρίσουν μέσα από το έργο την αξία της ελευθερίας, της φιλίας, της συνεργασίας και οι μεγάλοι θα δουν με έναν ιδιαίτερα κωμικό τρόπο τις καταστάσεις που καθόρισαν το παρόν μας και ελπίζουμε όχι το μέλλον μας!

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος, Κυριάκος Νάσος Αμερικάνος, Γεωργία Μασσαρά, Βασίλης Καλαντζής, Γεράσιμος Ντάβαρης, Κυριακή Τσώνη.

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης. Πρωτότυπη Μουσική-Σύνθεση: Γιώργος Αθανασακόπουλος. Σκηνογραφία-Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη. Φωτισμοί: Γεράσιμος Ντάβαρης. Mαντολίνο: Πάρης Καφετζής. Τσέλο: Αλέξανδρος Κακαρούμπας. Κιθάρα: Φώτης Τσιλεμέκης. Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος. Επεξεργασία – μίξη: Αλέξανδρος Κακαρούμπας

Εισιτήρια: 8 ευρώ παιδικό, 7 ευρώ συνοδών-ενηλίκων-μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων 6937492516.


Ροή ειδήσεων

Advertisement