Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Κούγιας: Η 38χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το καυστικό υγρό είναι λαλίστατη και παρουσιάζει πρωτοφανή ψέματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 36χρονου από την υπόθεση με το καυστικό υγρό στην Κρήτη, αναφέρει πως η 38χρονη κατηγορούμενη παρουσιάζει πρωτοφανή ψέματα, με αφορμή τις δηλώσεις της από τη φυλακή.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Κούγιας, έχει αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, εις βάρος της 38χρονης, που προσπαθώντας να αφαιρέσει τη ζωή του εντολέως μας Γ.Μ., τον σακάτεψε και τον παραμόρφωσε για όλη του τη ζωή, χρησιμοποιώντας ένα οξύτατο υλικό, τη σύσταση του οποίου θα διαπιστώσει η κυρία ανάκριση.

Κατ’ εντολή του επικεφαλής του γραφείου μας, μέχρι τη στιγμή που εκδίδεται το παρόν δελτίο τύπου, δεν έχουμε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και η οιαδήποτε διαρροή του περιεχομένου της θα οφείλεται στην κυρία κατηγορουμένη και την υπεράσπισή της.

Πληροφορηθήκαμε ότι η ήδη προσωρινά κρατούμενη κυρία κατηγορουμένη, δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο, συνεχίζει να είναι λαλίστατη στις τηλεοπτικές εκπομπές επιλογής της υπερασπίσεώς της και συνεχίζει να συκοφαντεί με ακραίο τρόπο τον εντολέα μας και την οικογένειά του, παρουσιάζοντας πρωτοφανή ψέματα, που μας κάνει εντύπωση η υπεράσπισή της, αφού τίποτα απ’ αυτά τα οποία ισχυρίζεται, αφενός μεν δεν την εξυπηρετούν σε τίποτα υπερασπιστικά, αφετέρου προκαλεί το περί δικαίου συναίσθημα και δοκιμάζει την κοινή λογική.

Θα λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας, πιθανότατα αύριο και αφού τα επεξεργαστούμε, με τους συνεργάτες μας, θα εκδώσουμε δελτίο τύπου.

Συγχρόνως, μαζί με τη συνάδερφό μας, κα Σπανάκη και μετά τη μελέτη της απολογίας της κυρίας κατηγορουμένης, θα υποβάλουμε μήνυση για συμμετοχή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αγνώστων στοιχείων γυναίκας, η οποία χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση κινητού τηλεφώνου με συγκεκριμένο αριθμό, ο οποίος βρίσκεται στην κατοχή μας, από κοινού, παγίδευσαν το ατυχές θύμα, ώστε η κυρία κατηγορουμένη να προσπαθήσει να του αφαιρέσει με μαρτυρικό τρόπο τη ζωή.

Συστήνουμε στους παρουσιαστές και δημοσιογράφους των διαφόρων εκπομπών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συζητήσεις τους με την κυρία κατηγορουμένη, διότι θα αναγκαστούμε να στραφούμε εναντίον οιουδήποτε θα θίξει την τιμή και την υπόληψη του άτυχου θύματος και της οικογένειάς του, τόσο με μηνύσεις όσο και με αγωγές αποζημιώσεως».

Ελλάδα

Ακρίβεια: Μποϊκοτάζ ΙΝΚΑ στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωσή της η καταναλωτική οργάνωση, αναφέρει πως «μετά από την ίδια εικόνα που παρουσιάζει η αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα τα προϊόντα γάλακτος εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας μετά από απαίτηση χιλιάδων ή και εκατομμυρίων Καταναλωτών ξεκινάμε Μποϊκοτάζ στα τυροκομικά γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023.

Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές.

Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές.

Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν
τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.

Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής.»

Περισσότερα

Ελλάδα

Χουλιάρας: Κανείς δεν αποκλείει έναν μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε τις συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο φαινόμενο αν συνέβαινε στην Ελλάδα.

Μετά τις προβλέψεις του κ. Συνολάκη, ο καθηγητής Σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, κλήθηκε για να μιλήσει για όσα ισχύουν για τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία.

«Έίμαστε στην τέταρτη ημέρα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, αυτό το ρήγμα είναι πολύ μακρυά από την Ελλάδα για να την επηρεάσει, για να γίνει μεταφορά τάσεων, είναι πολύ μεγάλη η απόσταση» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής της Σεισμολογίας.

Εξήγησε ότι ο όρος ντόμινο δεν αναφέρεται στις τεκτονικές πλάκες: Το επίκεντρο, εξήγησε, είναι πάνω από 1.000 χλμ από τον ελλαδικό χώρο. Και συνέχισε: «Το φαινόμενο ντόμινο το είδαμε αμέσως μετά τα 7,8 Ρίχτερ, μετά τον πρώτο σεισμό, σε 9 ώρες, 1.000 χλμ πιο πάνω έγινε σεισμός 7,5 Ρίχτερ».

«Θα είχε μικρότερες επιπτώσεις»
Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει σεισμός τέτοιους μεγέθους στην Ελλάδα, απάντησε: «Ιστορικά είχαμε τέτοιου μεγέθους σεισμούς, οπότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός τέτοιου μεγέθους στον ελλαδικό χώρο. Υπάρχουν 3-4 τέτοια παραδείγματα ισοδύναμων μεγεθών παλαιότερα, οπότε κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει».

Σε ερώτηση ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός τέτοιου σεισμού είπε: «Θα είχε μικρότερες επιπτώσεις, τα κτίριά μας είναι καλύτερα από αυτά που βλέπουμε στην Τουρκία, έχουμε καλύτερες υποδομές. Επίσης, έχουμε το ευεργετικό στη γεωδυναμική της Ελλάδας, ότι οι περισσότεροι ισχυροί σεισμοί συμβαίνουν σε υποθαλάσσιες περιοχές, οπότε το φαινόεμνο εκτονώνεται».

Ο κ. Χουλιάρας κατέληξε: «Τα κτίρια είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε, να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα κτίρια και τις υποδομές, είναι τα βασικά πράγματα. Αν αφοσιωθούμε σε αυτά, θα είμαστε καλά».

in.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Ελληνική αποστολή διάσωσης στην Τουρκία: Αναζητούμε και το παραμικρό ίχνος ζωής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανείπωτο πόνο, μεγάλες καταστροφές και το δίλημμα ποιον θα σώσουν πρώτο, αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής που έχει μεταβεί στη σεισμόπληκτη Τουρκία.

Ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, μετέφερε τις μαρτυρίες των συναδέλφων του που βρίσκονται στον τόπο που επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Εμφανώς συγκινημένος, κυρίως ότι αναφέρθηκε στους συναδέλφους του κ.κ Νίκα και Αθανασόπουλο
Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανασόπουλος είναι ο πυροσβέστης που ανέσυρε ζωντανό παιδάκι με την φωτογραφική κάμερα να απαθανατίζει να κλαίει.

«Δυόμισι μέρες είμαστε σε ένα οικοδομικό τετράγωνο . Αυτό δείχνει τη κλίμακα της καταστροφής. Είναι τεράστια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας προσθέτοντας πως «το αποτέλεσμα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι 5 ζωντανοί άνθρωποι που έχουν απεγκλωβιστεί από τα ερείπια κι άλλοι 5 νεκροί».

Περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής ο υποστράτηγος ανέφερε πως « Δυστυχώς έχουμε αφήσει και κάποια νεκρά άτομα στα σημεία που υπάρχουν συντρίμμια» διευκρινίζοντας πως με βάση το πρωτόκολλο δεν μπορείς σε μια τέτοια καταστροφή να χάνεις χρόνο όταν δίπλα σου έχεις φωνές που σε καλούν για βοήθεια.
«Υπήρχαν φορές που αναγκαστήκαμε να ανασύρουμε νεκρούς επειδή γιατί πίσω τους υπήρχαν ζωντανοί», κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

Πηγή: skai.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα