Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των αναρχικών της Πάτρας για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωσή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα “αναρχικοί/ες” ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, αναφέροντας ότι έγινε με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης “Ντουγρού” στη Λάρισα:

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτώβρη επιτεθήκαμε με κόκκινες μπογιές στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο της Πάτρας.

Εισβάλαμε στα γραφεία λίγη ώρα πριν την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής η οποία και τελικά αναβλήθηκε.

Ήταν μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, η οποία εκκενώθηκε σήμερα το πρωί από την αστυνομία, στο πλαίσιο της γενικευμένης έντασης της κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους ενάντια στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα. Μια στρατηγική που βρίσκεται στην προμετωπίδα της κρατικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια με στόχο την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, την πολιτική απενεργοποίηση του αναρχικού χώρου και ευρύτερα την επιβολή σιγής νεκροταφείου και κοινωνικής ειρήνης, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών σχεδιασμών των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η μαχητική αντίσταση των συντρόφων της Ντουγρού που υποχρέωσε τους μπάτσους να κάνουν δύο ώρες για να εισβάλουν το κτίριο ήταν ένα σαφές μήνυμα και αποτέλεσε ταυτόχρονα υπόδειγμα αντίστασης προς όλους όσοι αγωνίζονται. Όταν βρίσκουν απέναντι τους οργανωμένους, μαχητικούς και αλληλέγγυους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, τόσο πιο δύσκολα θα μπορούν να ξετυλίξουν τους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους.

Τα πρόσφατα παραδείγματα μαχητικών διεκδικήσεων της εργατικής τάξης από την cosco μεχρι την Καβάλα oil και από την efood μέχρι τη Μαλαματίνα, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων γυναικών ενάντια στα περιστατική έμφυλης βίας και στις γυναικοκτονίες, η έμπρακτη εναντίωση των τοπικών κοινωνιών στα σχέδια αφανισμούς και εμπορευματοποίησης του φυσικού κόσμου και των δημοσιων χώρων, οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο και την μετατροπή του ελληνικού κράτους σε απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, οφείλουν να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα στο σήμερα για την περαιτέρω όξυνση και σύνδεση του αγώνα σε όλα τα μέτωπα, όπου εκδηλώνεται η επίθεση του κράτους και των αφεντικών.

Απέναντι στην επιβολή της εξαθλίωσης, του φόβου, του πολέμου και του θανάτου που μας επιφυλλάσσουν οι εξουσιαστές να αντιπαραθέσουμε την οργανωμένη στη βάση, τη μαχητική κοινωνική και ταξική αντίσταση.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ …ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ -ΕΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

αναρχικοί/ες

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement