Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά-Για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί, στις 5 Νοεμβρίου οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά οι αρχαιρεσίες για την
εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών στην Α’ βάθμια (Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) και στη Β’ βάθμια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.)., τα οποία αποφασίζουν για τις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις, τοποθετήσεις κλπ).

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία και μόνο, από τις 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση ψηφίζοντας σχετική διάταξη.

Για «νέα εποχή» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, τη μη διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των εκλογών, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα που διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και το απόρρητο των ψηφοδελτίων, την πρόληψη από τον κορονοϊό με την αποτροπή του συγχρωτισμού δεκάδων χιλιάδων εκλογέων», δήλωσε σχετικά.
Σύμφωνα με την υπουργό, διευκολύνεται επιπλέον η δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής των ψηφοφόρων, ενισχύοντας τη δημοκρατική αυτή εκλογική διαδικασία. «Οι εκπαιδευτικοί δείχνουν τον δρόμο μπροστά, για όλον τον δημόσιο τομέα. Ευχαριστούμε θερμά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εξαιρετική συνεργασία και την καίρια συμβολή του στο σημαντικό αυτό εγχείρημα», ανέφερε η κ. Κεραμέως.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα υλοποιηθεί μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ», του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ.
Για κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο θα λειτουργήσει ξεχωριστή «ηλεκτρονική κάλπη». Η εφορευτική επιτροπή παρακολουθεί την κανονική λειτουργία του συστήματος και μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας θα εκδόσει τα αποτελέσματα.

«ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»

Ροή ειδήσεων

Advertisement