Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Καλάβρυτα: Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Αγία Σοφία: το κέντρο της Χριστιανοσύνης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί στη μαρτυρική και ιστορική πόλη των Καλαβρύτων, το τριήμερο 4 με 6 Νοεμβρίου 2022, το 10ο Διεθνές Συνέδριο του Studium Historicorum Ecclesiasticorum, με θέμα: «Αγία Σοφία: το κέντρο της Χριστιανοσύνης».

Το Διεθνές Συνέδριο του Studium Historicorum Ecclesiasticorum πραγματοποιείται με τη σύμπραξη καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και  του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος είναι η δημιουργία φυτωρίου νέων επιστημόνων, που διακρίνονται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στο γνωστικό αντικείμενο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, εμφυσώντας πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους και παραχωρώντας βήμα για την προβολή της έρευνάς τους. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί περισσότερα από 12 Συνέδρια και Συναντήσεις. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 40 Καθηγητές Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ερευνητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Στις εργασίες του Συνεδρίου που θα αρχίσουν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στις 7:30 μ.μ., την έναρξη θα κηρύξει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Η οργανωτικὴ επιτροπή συγκροτείται από τους:

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας κ. Ἱερώνυμος

Ἰωάννης Παναγιωτόπουλος, Ἀν. Καθηγητής, ΕΚΠΑ.

π. Ἀντώνιος Μπαφαλούκος, μεταδιδακτορικὸς ἐρευνητής, ΕΚΠΑ.

π. Κωνσταντῖνος Μητρόπουλος, ΜΔΕ, ΕΚΠΑ.

Ζαχαρίας Γεωργούσης, δημοσιογράφος.

Κωνσταντῖνος Ἰωαννίδης, ὑπ. ΜΔΕ, ΑΠΘ.

Ἠλίας Σβάρνας, ὑπ. ΜΔΕ, ΑΠΘ.

Παναγιώτης Σκαλτσᾶς, φοιτητής, ΕΚΠΑ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement