Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος σήμερα – Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία

Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Ανεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία

Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός

Γενικά αίθριος.

Ανεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία

Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.

Ανεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία

Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός

Γενικά αίθριος.

Ανεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία

Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός

Γενικά αίθριος.

Ανεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία

Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός

Γενικά αίθριος.

Ανεμοι

Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία

Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός

Σχεδόν αίθριος.

Ανεμοι

Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία

Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: “Ντου” συμβασιούχων στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λακωνία: Συγγενής της 13χρονης ο βιαστής και πατέρας του παιδιού της – Πώς οι δάσκαλοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υπόθεση φρίκης με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι στη Λακωνία, το οποίο κακοποιήθηκε και γέννησε το παιδί του βιαστή της άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δάσκαλοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει με τη 13χρονη και σε συννενόηση με τον διευθυντή του σχολείου, το 13χρονο κορίτσι υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ιατρικού ελέγχου για όλα τα παιδιά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο» ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Εισαγγελέα Γυθείου γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη 13χρονη να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον και να μεταφέρεται σε μαιευτήριο στην Αθήνα καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία απαρριθμεί έξι παιδιά όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσαν παραμελημένα ενώ κάτοικοι της περιοχής βοηθούσαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα. Ο πατέρας της οικογένειας είναι στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά τον τοκετό του 13χρονου κοριτσιού, ξεκίνησε από τις αρμόδιες αρχές η διαδικασία αναδοχής-υιοθεσίας του βρέφους ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους.

Η 13χρονη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Μάλιστα, το κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε και μετά τον τοκετό από έτερο συγγενικό της πρόσωπο το οποίο την φιλοξενούσε στην Αθήνα.

Ωστόσο στην πρώτη της κατάθεση, η 13χρονη υπέδειξε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται να τη βίαζαν, χωρίς να αναφέρει τους βιασμούς από συγγενικά της πρόσωπα. Και οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν. Παραδέχθηκαν τη συνεύρεση με την 13χρονη, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, σημειώνοντας ότι έγινε με τη θέλησή της.

Σε κατάθεση που ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2023, η ανήλικη υπέδειξε και τον ένα από τους δύο συγγενείς, ο οποίος φέρεται να τη βίασε και φέρεται να είναι και ο πατέρας του παιδιού της. Όπως αποκαλύπτεται, ο συγγενής της ανήλικης φέρεται να χρησιμοποιούσε ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στις φρικιαστικές πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κρατείται σε φυλακές για άλλο όμως αδίκημα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγραψε ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης: Νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στον οικισμό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας, στις δυτικές πλαγιές του Παναχαϊκού όρους σε υψόμετρο 650-700 μέτρων, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον.
Ο σταθμός έχει ενταχθεί στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Θερμά ευχαριστώ στους θεόδωρο Αλεξόπουλο και Νικολιτσα Αλεξοπούλου αλλά και στον Χρήστο Γεωργόπουλο Ντινόπουλος για την ιδιαίτερα πολύτιμη συνδρομή που είχε ο καθένας με τον τρόπο του σ’ αυτό το εγχείρημα!
*Εις μνήμην του παππού μου Γεωργίου Παν. Σουγλέρη, ο οποίος υπηρέτησε ανιδιοτελώς την τοπική κοινότητα Ελικίστρας, στην οποία ανήκει και ο εν λόγω οικισμός, από το πόστο του Γραμματέα επί σειρά δεκαετιών.

 

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα