Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Τρία «αγκάθια» προς τις εκλογές

Published

on

 

 

Αν υποθέσουμε ότι από τον Μάρτη και μετά, σχεδόν κάθε Κυριακή είναι υποψήφια για να έχουμε εκλογές, τότε στην πραγματικότητα, μεσολαβούν 4 μήνες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που είναι πολύ σημαντικοί, πολύ κρίσιμοι και στους οποίους η κυβέρνηση θα πρέπει να βγει «αλώβητη», αλλά και να διαμορφώσει δυναμική ισχυρής εκλογικής νίκης της ΝΔ στις εκλογές της απλής αναλογικής (προκειμένου να διεκδικήσει βάσιμα την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές).

Τι έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση λοιπόν;

Πρώτα-πρώτα, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Έπειτα, τα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικά). Και τέλος, τα ζητήματα που μπορεί να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της, όπως το ζήτημα των υποκλοπών.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η κυβέρνηση δείχνει να τα πηγαίνει καλά. Όμως, κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του χειμώνα, ο οποίος είναι ακόμα μπροστά μας. Άλλωστε, τα πιο σημαντικά φαινόμενα εκδηλώνονται κάπου εκεί γύρω στις γιορτές και μπορεί να συνεχίζουν μέχρι τον Μάρτιο.

Επίσης, στο ζήτημα των εθνικών θεμάτων, αναμφίβολα παίρνει πολύ καλό βαθμό. Ισχυρές συμμαχίες, ισχυρή άμυνα, διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας. Αλλά και εδώ τα μελλούμενα είναι άγνωστα, καθώς ένα θερμό επεισόδιο – οφειλόμενο ακόμα και σε ατύχημα – μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Τέλος, τα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην αξιοπιστία και στην ηθική της κυβέρνησης – όπως οι υποκλοπές – είναι εξαιρετικά σημαντικά. Επαναλαμβάνουμε ότι ενδεχομένως ο πολίτης θα κρίνει τελικά με βάση την καθημερινότητά του και το πώς θα έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον ίδιο. Όμως, το ηθικό πλήγμα σε μία κυβέρνηση είναι πάντοτε σοβαρό και κυρίως, φθοροποιό σε βάθος χρόνου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα και πως θα τα αντιμετωπίσει. Και πρέπει να το κάνει. Καθώς η παραμικρή αδράνεια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κρίσιμη…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement