Connect with us

Μαγειρική

Σούπα βελουτέ αρακά     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό αρακά καθαρισμένο ή κατεψυγμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών

φυλλαράκια από μερικά κλαράκια μαντζουράνας

2 κουτ. σούπας μαργαρίνη

αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

λίγο αρακά ζεματισμένο

λίγο ελαιόλαδο

μερικά φυλλαράκια μαντζουράνας

κρουτόν ή αραβικές πίτες ψημένες

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και αλατοπιπερώνετε. Αφού πάρει βράση ο αρακάς, σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε τον καυτό ζωμό, αφήνοντας τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φυλλαράκια μαντζουράνας και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τη μαργαρίνη. Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά και ρίχνετε τον ζεματισμένο αρακά. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα, αλατίζετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια της μαντζουράνας. Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, στο κέντρο μοιράζετε τη γαρνιτούρα που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement