Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΧΑΪΑ: Το 99% των εμβολιασμών κατά του covid-19 αφορά την αναμνηστική δόση

Published

on

To 99% των εμβολιασμών που γίνονται πλέον στην Αχαΐα, στις εμβολιαστικές γραμμές που παραμένουν σε λειτουργία σε εβδομαδιαία πλέον βάση και όχι σε καθημερινή, αφορούν ξεκάθαρα την αναμνηστική δόση.

Η πρώτη και η δεύτερη δόση έχουν πλέον για τα καλά ξεχαστεί και η διαδικασία δεν «τσουλάει». Τα στοιχεία που έχουν ανέβει στην επίσημη σελίδα του εθνικού εμβολιασμού για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας και τον κάθε νομό ξεχωριστά είναι χαρακτηριστικά.

Την εβδομάδα από 20 έως 27/10 οι εμβολιασμοί που έγιναν σε όλο τον νομό ήταν στο σύνολο τους 1.719. Από τις δόσεις αυτές οι 1.715 αφορούσαν την αναμνηστική δόση και οι άλλες τέσσερις την πρώτη και την δεύτερη δόση. Τι σημαίνει αυτό; Το ενδιαφέρον από όσους δεν έχουν καν προχωρήσει στην πρώτη δόση του εμβολιασμού τους είναι ανύπαρκτο.

Οι αντιεμβολιαστές δεν πείθονται να κάνουν το εμβόλιο, κάτι που πλέον είναι απολύτως φυσιολογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν πείστηκαν τότε που η πανδημία του κορωνοϊού ήταν σε έξαρση και άφηνε πίσω της νεκρούς, πόσο μάλλον τώρα που τα πράγματα δεν είναι το ίδιο τραγικά.

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι που έχουν κάνει τις δύο ή τις τρεις δόσεις και έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να κάνουν και την τέταρτη δόση, την επικαιροποιημένη που είναι κατά των παραλλαγών της Όμικρον.

Ειδικότερα στο θέμα της επικαιροποιημένης δόσης υπάρχει ένα ενδιαφέρον μεγαλύτερο, κυρίως από τους ηλικιωμένους, με τα προγραμματισμένα ραντεβού να φτάνουν τα 60 με 70 την εβδομάδα σε κάθε μία από τις εμβολιαστικές γραμμές που υπάρχουν στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement