Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παιδική πορνογραφία στα χέρια συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Εις βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 55χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο Διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που ανιχνεύει αρχεία παιδικής πορνογραφίας. «Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από αλλοδαπές αρχές, μέσω διεθνούς συνεργασίας», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Για τα ευρήματα που προέκυψαν από τη σάρωση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες εξέδωσαν διάταξη άρσης απορρήτου προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του υπόπτου. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του συγγραφέα στα νότια προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε δύο σκληρούς δίσκους βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία μάλιστα πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία και επιφυλάχθηκε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις κατά τη διαδικασία της ανάκρισης. Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους και συγκεκριμένα προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με θέμα – αντικείμενο συναφές με την παιδική πορνογραφία. Κρίνοντας από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή του.

 

Κρατικά βραβεία

Ο κατηγορούμενος έχει εκδώσει νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματα, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό. Εχει τιμηθεί τρεις φορές με τα Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας και έχει κερδίσει και πολλά ακόμη σημαντικά βραβεία. Η είδηση της δίωξης και της προφυλάκισής του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία χθες στον εκδοτικό και αναγνωστικό χώρο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης χθες, ο εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργαζόταν ο 55χρονος συλληφθείς εξέδωσε ανακοίνωση. Οι υπεύθυνοι των εκδόσεων διευκρινίζουν ότι διέκοψαν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι εις βάρος του συγγραφέα βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

«Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων, των συνεργατών μας και –πάνω απ’ όλα– των αναγνωστών μας. Για εμάς η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement