Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Ελέφαντας ΕΓΩ;»- Στην παιδική σκηνή του «Πάνθεον» η παράσταση της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Πάνθεον παρουσιάζει το έργο «ελέφαντας ΕΓΩ;», το οποίο αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσιογράφους που είχαν την ευκαιρία να το δουν πρώτοι την περασμένη Δευτέρα.

Η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου στη διασκευή, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία επιστρέφει στο έργο που είχε παρουσιάσει το 2012, εμπνευσμένο από τα τρία παραμύθια του e.e cummings «Ο γέρος που έλεγε γιατί», «Το κοριτσάκι που το έλεγαν Εγώ», «Ο ελέφαντας κι η πεταλούδα». Οι Γεώργιος Κομνηνόγλου, Μιχάλης Κοντός και Χαριάννα Σιώλου ενσαρκώνουν όλους τους ρόλους της παράστασης περνώντας από τον έναν στον άλλον, με έναν μοναδικό τρόπο. Τα κουστούμια της Phaedras, άλλοτε επιβλητικά και άλλοτε οικεία όσο ένα παιδικό παραμύθι, ζωντανεύουν τους ρόλους ακόμα πιο γλαφυρά, ενώ οι χειροποίητες μάσκες της Άμπυ Παναγιωτοπούλου δίνουν στους ήρωες μια άλλη διάσταση έκφρασης.

Τα εντυπωσιακά σκηνικά γίνονται με τη βοήθεια του Νίκου Σωτηρόπουλου στους φωτισμούς, ένας καμβάς χρωμάτων και σκιών και λειτουργούν σαν ένα νοητό διαχωριστικό ανάμεσα στο φαντασιακό και την πραγματικότητα, το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Η μουσική που επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος συνοδεύει αρμονικά την κίνηση των ηρώων που μας μεταφέρουν σε έναν μαγικό κόσμο. Έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν το χιούμορ και η συγκίνηση, η ευαισθησία και η ισχυρή θέληση. Τα μηνύματα του «ελέφαντας Εγώ;» καταφέρνουν να μιλήσουν τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους θεατές, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι οι μεγαλύτερες αλήθειες κρύβονται στα παραμύθια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement