Connect with us

Μαγειρική

Μπουκατίνι µε ελιές και κρουτόν σκόρδου

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 χοντρές φέτες ψωµί, μπαγιάτικο

ηλιέλαιο για τηγάνισµα

2 µέτριες σκελίδες σκόρδο

6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού θυµάρι ξερό

1 πακέτο µπουκατίνι

1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλµυρισµένη

1 φλιτζ. ελιές πράσινες, σε ροδέλες

χυµό και ξύσµα από 1 λεµόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε µε το χέρι σε ακανόνιστα µικρά κομµάτια το χωριάτικο ψωµί). Τα τηγανίζετε σε λίγο ηλιέλαιο και τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Λιώνετε τη µία σκελίδα σκόρδο και την αναμιγνύετε µε το µισό ελαιόλαδο και το θυµάρι. Ρίχνετε πάνω στα µισά κρουτόν, πασπαλίζετε µε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά να αρωµατιστούν. Τα υπόλοιπα τα αλέθετε στο µούλτι. Βράζετε τα ζυµαρικά σε σπαγγετιέρα και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαµηλή φωτιά ζεσταίνετε την άλλη σκελίδα σκόρδου και την κάππαρη, ψιλοκοµµένα για 1΄. Προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε για µισό λεπτό. Σβήνετε µε τον χυµό του λεµονιού και προσθέτετε τα αλεσµένα κρουτόν και σιγά-σιγά νερό από τα ζυµαρικά προκειµένου να «δέσετε» µια σάλτσα. Προσθέτετε το σπαγγέτι, το ξύσµα του λεµονιού και τα κρουτόν και ανακατεύετε. Σερβίρετε αµέσως µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement