Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ντίμης Κορφιάτης: Οι ποινές για τη δολοφονία της συζύγου του Χριστίνας Κλουτσινιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποινή ισοβίων, επιβλήθηκε στους δύο άνδρες, που συνελήφθησαν πριν από ένα χρόνο, για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία, Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην αστυνομικό, στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός.

Η μητέρα της Χριστίνας Κλουτσινιώτη δήλωσε πως “ήμουν παρούσα όταν τα εγγόνια μου πληροφορήθηκαν τη δολοφονία της μητέρας τους. από εκείνη την ημέρα επειδή ήμουν παρούσα, δεν τους το είπα εγώ. Σταμάτησε η επικοινωνία μου με τον Θεό. Πιστεύω από εκείνη την ημέρα μόνο στην Παναγία που κουβαλάει τον ίδιο πόνο με εμένα”.

“Ο γονιός δεν δικαιώνεται ποτέ. Δεν επουλώνεται η πληγή” είπε συγκινημένη μετά το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης.

Στις 9 Ιουνίου 2020, στη Λιθακιά Ζακύνθου, η Χριστίνα Κλουτσινιώτη που επέβαινε στη μηχανή την οποία οδηγούσε ο σύζυγός της Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρή από τα πυρά ενόπλων που υποδύονταν τους αστυνομικούς ώστε να μην κινούν υποψίες. Ήθελαν να σκοτώσουν τον άνδρα της όμως οι σφαίρες έκοψαν το νήμα της ζωής της και βύθισαν στην οδύνη τα τρία της παιδιά.

“Πολύ πληγωμένα. Και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός για αυτά τα παιδιά είναι χειρότερα. Δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την απώλεια αυτή της μητέρας τους. και των δύο γονιών αλλά ιδιαίτερα της μάνας” δήλωσε η μητέρα της.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΝΤΙΜΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ

Από τους 8 κατηγορούμενους οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι. Στους δύο επιβλήθηκαν ισόβια. Μία γυναίκα που ενημέρωνε τους δράστες καταδικάστηκε σε 9 χρόνια και αφέθηκε ελεύθερη επειδή είναι έγκυος. Ένας συνεργός που τους υπέθαλψε καταδικάστηκε σε 3 χρόνια. Και εκείνος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο άνδρας που καταδικάστηκε σε ισόβια δηλώνει στον ΑΝΤ1 αθώος

Ένας από τους δύο άνδρες που καταδικάστηκαν σε ισόβια μιλώντας στον ΑΝΤ1 δηλώνει αθώος.

“Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είμαι εγώ ο φυσικός αυτουργός. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στο Εφετείο θα τα πούμε και θα αποδείξουμε ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι δύο αλλοδαποί οι οποίοι γνωρίζω εγώ που δεν θέλω να τους αποκαλύψω”.

Ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Αθωώθηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΝΤΙΜΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ

“Ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι γιατί η κατηγορία πραγματικά δεν έβγαινε. Δεν υπήρχε καμία μα καμία επαφή με τους φερόμενους φυσικούς αυτουργούς” δήλωσε ο συνήγορός του.

Στις 7 Μαΐου 2021 και ο Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός στην Ζάκυνθο. Η δολοφονία του εξιχνιάστηκε και ως δράστης φέρεται ένας εκ των δύο ατόμων που σήμερα καταδικάστηκαν σε ισόβια. Ο επιχειρηματίας τον είχε κατονομάσει στις αρχές έξι μήνες πριν υποστηρίζοντας ότι είχε μένος μαζί του καθώς είχαν προσωπικές διαφορές.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα στη Μπάντα του Δήμου Πατρέων(ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θερμό χειροκρότημα των θαμώνων κεντρικών καφετεριών, απέσπασε η μπάντα του Δήμου Πατρέων.

Ως είθισται, οι μουσικοί ήταν αυτοί που άνοιξαν την Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου και εν συνεχεία επέστρεψαν στο κέντρο της Πάτρας, παινίζοντας ελληνικά εμβατήρια.

Κατά τη διέλευση τους από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» -«Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ»-Εντάσσονται τα τουριστικά και ξενοδοχειακά καταλύματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύθηκε προχθές Τετάρτη 22/3/3023 τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» αλλά και δράσης «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και για τα «Καταλύματα» (ΚΑΔ 55). Σύμφωνα με την τροποποίηση, και στις δύο δράσεις εντάσσονται

@ ως κύρια καταλύματα εντάσσονται ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και άνω με δυναμικότητα 12 κλίνες και άνω, τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο π.δ. 33/1979, οργανωμένα camping, κατηγορία τριών αστέρων και άνω και ξενώνες φιλοξενίας νέων.

@ Στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα εντάσσονται αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό τριών κατοικιών και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα με κατάταξη σε κατηγορία 4 κλειδιά και άνω και ελάχιστη δυναμικότητα 12) κλίνες.

Στις Κατηγορίες Επιλέξιμων Δαπανών δεν είναι επιλέξιμη η αγορά νέου πλοίου ή σκάφους κάθε είδους αναψυχής που είναι μικρότερο των 7 μέτρων.

Επιπλέον, ειδικά και μόνο για επενδυτικά σχέδια σε δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων-λεωφορείων, είναι επιλέξιμη η προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων αμιγώς ηλεκτρικών με τις εξής προϋποθέσεις, θα πρέπει να είναι καινούργιο, αμεταχείριστο και στην κυριότητα της επιχείρησης, να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πελάτες της επιχείρησης.

Η τροποποίηση των σχετικών προσκλήσεων περιλαμβάνει επίσης και αλλαγές αναφορικά με τα Δικαιολογητικά Υποβολής, τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις των δικαιούχων κ.ά.

Και για τις δύο δράσεις «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ», η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης ξεκίνησε προχθές Τετάρτη 22/03/2023.

Ενδιάμεσος Φορέας του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» 2021-2027 έχει ορισθεί ο ΕΦΕΠΑΕ και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

Προχθές Πέμπτη στα γραφεία της Διαχειριστικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο στα γραφεία του φορέα. Τα στελέχη της Διαχειριστικής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κ.Σάλκο για την πορεία υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφερειών, να μοιραστούν προβληματισμούς και να συμφωνήσουν στην αξία της επίσπευσης των διαδικασιών προς όφελος των επενδύσεων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντικειμενικές αξίες: Επέκταση σε 2.167 περιοχές σε όλη την Ελλάδα – Οι περιοχές στην Αχαϊα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλαγές στον χάρτη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έρχονται από το καλοκαίρι, με επέκταση του συστήματος σε 2.167 περιοχές σε όλη τη χώρα, διορθώσεις στις τιμές ζώνης ορισμένων δήμων αλλά και ενεργοποίηση του συστήματος αυτόματης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των τιμών της αγοράς.

Οι παρεμβάσεις στο φορολογικό τοπίο των ακινήτων οι οποίες θα δρομολογηθούν από το υπουργείο Οικονομικών μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του έτους προβλέπουν:

Αντικειμενικές αξίες παντού. Οι ιδιώτες πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων αναμένεται να πιάσουν και πάλι δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών για να ασχοληθούν με τις 2.167 περιοχές-ζώνες που παραμένουν εκτός αντικειμενικού συστήματος και θα αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες. Πρόκειται για το υπολειπόμενο 1,5% της επικράτειας όπου έλειπαν τα απαιτούμενα πολεοδομικά στοιχεία και όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες η δουλειά των εκτιμητών δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς σε πολλές περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποτυπωθεί η αξία των ακινήτων, εφόσον όχι μόνο δεν γίνονται πράξεις για να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση, αλλά πρόκειται για περιοχές με πολύ μικρό αριθμό κατοίκων, ακόμα και για ερειπωμένα χωριά. Με βάση τις τιμές ζώνης που θα καθοριστούν θα υπολογίζονται οι φόροι και τα τέλη που επιβάλλονται στα ακίνητα. Σύμφωνα με τα Νέα, στην Αττική οι περιοχές στις οποίες θα επεκταθεί το σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης είναι από τη Βάρκιζα έως τα Λεγραινά, Αγία Μαρίνα, Χάρακας, Δασκαλειό, περιοχές από το Πόρτο Ράφτη, περιοχές σε Σαλαμίνα, Κύθηρα, Αίγινα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες περιοχές στην Αχαΐα (Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος), στην Ηλεία (Κυλλήνη, Αρχαία Ολυμπία), στα Τρίκαλα (Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καστράκι), στη Φλώρινα (Αμύνταιο, Αγιος Παντελεήμονας, Πρέσπες, Φιλώτας, Δροσοπηγή, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή, Μελίτη).

Εως το τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των ζωνών για όλες τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμών, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργείται θα ενταχθούν τα πάντα που αφορούν ένα ακίνητο, από τα στοιχεία της πολεοδομίας και του κτηματολογίου μέχρι και τον ψηφιακό χάρτη των αντικειμενικών αξιών. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς των ακινήτων και όπου εντοπίζει αυξομειώσεις στις εμπορικές τιμές θα παρεμβαίνει αυτόματα και θα αναπροσαρμόζει τις τιμές ζώνης.

«Κούρεμα» αντικειμενικών αξιών. Σχεδόν ένας στους δύο δήμους της χώρας υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Η αρμόδια επιτροπή έχει ξεκινήσει ήδη τον έλεγχο των αιτήσεων-ενστάσεων και μόλις ολοκληρώσει τον έλεγχο θα αναλάβουν οι ιδιώτες εκτιμητές ακινήτων να δώσουν νέες αντικειμενικές αξίες για τους δήμους. Οι νέες τιμές ζώνης δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστεί ο ΕΝΦΙΑ ούτε του 2022 ούτε του 2023. Σημειώνεται ότι περίπου 145 δήμοι ζήτησαν με αιτιολογημένη γνώμη τη μείωση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022. Τον «χορό» των αιτημάτων για «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων άνοιξε ο Δήμος Αθηναίων που ζήτησε τη μείωση των αυξήσεων στις τιμές ζώνης κατά 50%. Ακολούθησαν δεκάδες δήμοι της Αττικής (Γλυφάδα, Καλλιθέα, Μαρούσι, Βριλήσια, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, Παλλήνη, Μοσχάτο-Ταύρος) και πολλοί δήμοι από την υπόλοιπη χώρα (Καλαμάτα, Ρόδος, Κιλκίς, Πύλος, Σάμος, Κέρκυρα, Πάτρα, Πύργος, Ιθάκη, Κομοτηνή κ.λ.π.). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών ο επανακαθορισμός των αντικειμενικών τιμών θα γίνει στις περιοχές που θα αποδειχθεί η βασιμότητα των αιτημάτων των τοπικών δημοτικών αρχών, με αρμόδια στελέχη να αναφέρουν ότι οι διορθώσεις στις τιμές δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το καλοκαίρι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα