Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό-Από σήμερα, έως και την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των μαχητικών αεροσκαφών, καθώς η 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, ανοίγει από σήμερα τις πύλες της για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα, η 116 Πτέρυγα Μάχης, όπως και όλες οι βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από σήμερα έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 8 Νοεμβρίου
• 11:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Αράξου.
-Παρασκευή 4 έως και Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022
Στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα.
Προβολή videos με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά, καθώς και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Το κύριο έκθεμα της Στατικής Έκθεσης θα είναι το F-16 BLK 52+ADV της Μονάδας, με διαφορετικές διαμορφώσεις οπλισμού.

Η Πτέρυγα θα είναι ανοιχτή για το κοινό κατά τη διάρκεια της εορτής από 09:00 – 17:00 εκτός της Τρίτης 8 Νοεμβρίου που θα είναι από 13:00 – 17:00.
Παράλληλα, για τον εορτασμό, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, εκτός άλλων, θα πραγματοποιηθούν:
*Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των μονάδων
*Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες
*Εκδηλώσεις αεραθλητικών σωματείων και αερομοντελισμού σε αεροπορικές βάσεις.
*Εθελοντική αιμοδοσία.
*Εκπαιδευτικές επισκέψεις από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.
*Φιλανθρωπικές δράσεις σε κοινωφελή Ιδρύματα
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου θα γίνουν διελεύσεις σχηματισμών αεροσκαφών άνωθεν μεγάλων πόλεων, ακριτικών πόλεων και νησιών, ενώ στις 10 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, και στις 12 μ.μ. θα ξεκινήσει ο επίσημος εορτασμός με την τέλεση δοξολογίας στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.
Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ και το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού και σύμφωνα με τους υγειονομικούς χάρτες της κάθε περιοχής.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement