Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοικτά με νυχτερινή τροπολογία-Έντονες αντιδράσεις στο τοπικό εμπόριο για την επαναφορά της απόφασης για άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συντονισμένη με το κύμα αντιδράσεων που έχει προκληθεί πανελλαδικά, η διοίκηση και παρατάξεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας αντέδρασε έντονα στην νυχτερινή τροπολογία της Τρίτης μέσω της οποίας το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 6 του μηνός.

«Με την κατάργηση των ‘άχρηστων’ για εμπόρους και καταναλωτές Ενδιάμεσων Εκπτώσεων, δεν ισχύει πλέον η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος από 1 έως 15 Νοεμβρίου και τα καταστήματα θα έπρεπε στις 6 Νοεμβρίου να είναι κλειστά. Για ακόμη όμως μια φορά οι πολυεθνικές απαιτούν και οι κυβερνώντες νομοθετούν» αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος.

Καταγγέλλοντας το ΥΠ.ΑΝ. για «μια άκρως προκλητική και αιφνιδιαστική για την αγορά ειδική ‘νυχτερινή’ διάταξη – τροπολογία που επαναφέρει από το παράθυρο το ‘προαιρετικό’ άνοιγμα της Κυριακής» και καλώντας τα τοπικά καταστήματα «να μην παρασυρθούν ανοίγοντας και δημιουργώντας αγορά στις πολυεθνικές και τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στα μεγαλοσυμφέροντα, που λεηλατούν το πενιχρό τους εισόδημα».

Για μια «αιφνιδιαστική, όψιμη και παντελώς αδικαιολόγητη τροπολογία στη Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, μόλις 4 μέρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς συνεννόηση, χωρίς διαβούλευση και χωρίς λόγο» έκαναν λόγο προχθές με ανακοινώσεις τους ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, επισημαίνοντας ότι «η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες επιδίωξαν αυτή την εξέλιξη διότι έχουν την οικονομική δυνατότητα αφενός να λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, αφετέρου να διαφημίσουν άμεσα προς το καταναλωτικό κοινό ότι θα είναι ανοιχτές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement