Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΧΑΪΑ: Η 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό! Έως και την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των μαχητικών αεροσκαφών, καθώς η 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα, η 116 Πτέρυγα Μάχης, όπως και όλες οι βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό  έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 8 Νοεμβρίου
• 11:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Αράξου.
-Παρασκευή 4 έως και Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022
Στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα.
Προβολή videos με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά, καθώς και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Το κύριο έκθεμα της Στατικής Έκθεσης θα είναι το F-16 BLK 52+ADV της Μονάδας, με διαφορετικές διαμορφώσεις οπλισμού.

Η Πτέρυγα θα είναι ανοιχτή για το κοινό κατά τη διάρκεια της εορτής από 09:00 – 17:00 εκτός της Τρίτης 8 Νοεμβρίου που θα είναι από 13:00 – 17:00.
Παράλληλα, για τον εορτασμό, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, εκτός άλλων, θα πραγματοποιηθούν:
*Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των μονάδων
*Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες
*Εκδηλώσεις αεραθλητικών σωματείων και αερομοντελισμού σε αεροπορικές βάσεις.
*Εθελοντική αιμοδοσία.
*Εκπαιδευτικές επισκέψεις από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.
*Φιλανθρωπικές δράσεις σε κοινωφελή Ιδρύματα
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου θα γίνουν διελεύσεις σχηματισμών αεροσκαφών άνωθεν μεγάλων πόλεων, ακριτικών πόλεων και νησιών, ενώ στις 10 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, και στις 12 μ.μ. θα ξεκινήσει ο επίσημος εορτασμός με την τέλεση δοξολογίας στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.
Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ και το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού και σύμφωνα με τους υγειονομικούς χάρτες της κάθε περιοχής.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλάδεψαν και… ξέχασαν τα κλαδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δεν είναι δυνατόν στην καρδιά της πόλης να κλαδεύονται τα δένδρα και τα συνεργεία να τα αφήνουν στο δρόμο ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Την εικόνα αυτή αντικρίσαμε χθες το μεσημέρι στην Όθωνος Αμαλίας στο ύψος της Κολοκοτρώνη αλλά και λίγο πριν την Ερμού. Δυσφόρησαν και πολλοί πολίτες με την εικόνα αυτή. Γιατί, πάνω από όλα οι αρμόδιοι οφείλουν να φροντίζουν για την βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης και την αισθητική της αναβάθμιση και όχι να κυριαρχεί το αίσθημα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το υπουργείο έτοιμο για εκλογές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξαγάγει εκλογές» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στο περιθώριο των εγκαινίων του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, που τελέστηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ, ερωτήθηκε σχετικά. Επίσης, ο κ. Βορίδης μίλησε για «δημοσκοπικό κόστος» που εμφανίζεται στα γκάλοπ μετά την τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας τα εξής: «Εγώ περισσότερο βλέπω έναν κόσμο που πηγαίνει στο… δεν ξέρω / δεν απαντώ / δεν έχω αποφασίσει, παρά κάπου αλλού. Δεν βλέπω τεκτονικές, συστημικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και στην αποτύπωση των συσχετισμών, όπως για παράδειγμα την εποχή που είχαμε όντως τεκτονικές πολιτικές αλλαγές την εποχή των συνεπειών του μνημονίου. Εκεί είχαμε μια τεράστια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δεν βλέπω να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι… «ψαγμένοι» αετονύχηδες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η ενημέρωση για τη γυναίκα που τηλεφωνεί σε σπίτια Πατρινών και προσποιούμενη υπάλληλο του Δήμου Πατρέων, ζητάει από πολίτες το IBAN των τραπεζικών λογαριασμών τους, δήθεν για να τους επιστρέψει χρήματα από τον Δήμο, έρχεται λίγο αφότου υπήρξε αντίστοιχο κρούσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με άτομο που επικοινώνησε με πολίτη και προσποιούμενο υπάλληλο της Περιφέρειας τον ενημέρωσε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής και θα έπρεπε να βάλει τα στοιχεία του σε link που του έστειλε σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό του. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, λοιπόν! Γιατί οι «αετονύχηδες» δεν αρκούνται πλέον σε ανώνυμα mail, δεν παριστάνουν μόνο τους δικηγόρους, τους ασφαλιστές ή ό,τι άλλο και με πρόσχημα διάφορα γεγονότα προσπαθούν να αντλήσουν χρήματα. Πλέον, υποδύονται τους ρόλους ακόμα και συγκεκριμένων προσώπων, έχοντας μάλιστα μάθει σε πολλές περιπτώσεις, σε ποιόν τηλεφωνούν και πόσα χρήματα περιμένει από κάποιον φορέα… Μεγάλη προσοχή!!! Μην εμπιστεύεστε στοιχεία των λογαριασμών σας σε κανέναν, χωρίς προηγουμένως να έχετε ελέγξει πλήρως…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα