Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οι τουρκικές μεθοδεύσεις και η Κύπρος! Προ νέων οδυνηρών εκπλήξεων από την Τουρκία

Δημοσιεύθηκε

στις

«Προβληματισμό προκαλούν οι συστηματικές τουρκικές μεθοδεύσεις σε σχέση με το καθεστώς της «νεκρής ζώνης» και των Βαρωσίων», γράφει ο Ανδρέας Θεοφάνους στην Σημερινή της Κύπρου, επισημαίνοντας κάτι που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και την Αθήνα, καθώς μια ανάφλεξη στην Μεγαλόνησο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί και στο Αιγαίο. 

«Όμως η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να μας εκπλήττει» προσθέτει και συνεχίζει «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το περιβάλλον, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι τουρκικές ενέργειες.

Η Τουρκία ουδέποτε αποδέχθηκε το Ψήφισμα 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (4 Μαρτίου 1964), με το οποίο κατ’ ουσίαν νομιμοποιήθηκε το Δίκαιο της Ανάγκης. Πέραν τούτου, έκτοτε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λαμβάνει την εντολή της από τη φιλοσοφία του ίδιου Ψηφίσματος. Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, η κατάσταση στην Κύπρο διαφοροποιήθηκε άρδην. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία συνέχισε να υπάρχει, όπως και η φιλοσοφία του συγκεκριμένου Ψηφίσματος. Έκτοτε η Τουρκία προσπαθεί συστηματικά να αλλοιώσει τα δύο σημαντικά αυτά δεδομένα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement