Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έθεσε τώρα ο Τσίπρας ζήτημα αδιάβλητου των εκλογών

Published

on

Η ανοιχτή αμφισβήτηση από τον Αλέξη Τσίπρα της ικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διεξάγει δίκαιες εκλογές, όπως αυτή διατυπώθηκε χθες Παρασκευή με σχετική του δήλωση, δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Εδώ και πολύ καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως έχει γράψει το CNN Greece, δέχεται από συνεργάτες και συμβούλους του εισηγήσεις να θέσει ανοιχτά ζητήματα δημοκρατικών διαδικασιών που οι περισσότεροι θεωρούσαν λυμένα από δεκαετίες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επιφυλακτικός, αλλά η αποκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, η οποία μπορεί να έχει ακόμα πολλές «ουρές», οι αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και η υπόθεση Πάτση τον υποχρεώνουν, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, να βγει μπροστά και να λειτουργήσει προληπτικώς για να μην χρειαστεί να ενεργήσει κατασταλτικώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ιδίως σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως αυξάνεται ο αριθμός και των βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών της ΝΔ που αποστασιοποιούνται από τη ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου.

Κι αν ακόμα δεν βγαίνουν οι περισσότεροι να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους δημοσίως, σε ιδιωτικές τους συζητήσεις θέτουν ερωτήματα για τα οποία δεν έχουν λάβει απαντήσεις και φοβούνται και πως δεν πρόκειται να λάβουν.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, προσθέτουν πως τα όσα είπε χθες η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής, Σόφι Ίνβελτ, η οποία, σημειωτέον, ανήκει στο Renew Europe του Εμανουέλ Μακρόν κι όχι στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους τους περί του μη αδιάβλητου των εκλογών.

Η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια τόνισε πως πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2023 στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι που κι ο κ. Τσίπρας ζήτησε να τερματιστεί άμεσα η λειτουργία του Predator και να θεσμοθετηθεί η καθολική απαγόρευση της εμπορίας του από εταιρείες στη χώρα μας, να αντικατασταθούν άμεσα με πρόσωπα κοινής αποδοχής ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, καθώς και, με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, να διοριστεί με διακομματική συναίνεση υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές τις προτάσεις θα είχε υποβάλει στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν ο πρωθυπουργός απαντούσε χθες στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που του είχε καταθέσει και δεν “φυγομαχούσε”, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement