Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ο συναγερμός για τον κινεζικό πύραυλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον Ειρηνικό Ωκεανό κατέληξε, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα, το τμήμα του πυραύλου που μετέφερε στο Διάστημα ένα τμήμα του Διαστημικού Σταθμού της Κίνας και επέστρεψε ανεξέλεγκτα στον πλανήτη μας προκαλώντας αναταραχή για λίγες ώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν και ορισμένα από τα κομμάτια του κινεζικού πυραύλου που έπεφτε ανεξέλεγκτα στη Γη έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Ισπανίας προκαλώντας συναγερμό και κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας για λόγους ασφαλείας των πτήσεων το κυρίως τμήμα του διαστημικού σκουπιδιού κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό σύμφωνα με την Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ. Η Κίνα επέλεξε ο σχεδιασμός και η λειτουργία του πυραύλου να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ελεγχόμενες οι κινήσεις του αφού απελευθερώσει το φορτίο του και είναι το τέταρτο παρόμοιο περιστατικό με κινεζικό πύραυλο τα τελευταία χρόνια.

Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες να πέσει κάποιο τμήμα του πυραύλου στη στεριά και να προκαλέσει ζημιές ή να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές είναι πολύ μικρός και δεν τον λαμβάνει υπόψη. Πολύ μικρός αλλά όχι ανύπαρκτος ο κίνδυνος, συμπληρώνουμε εμείς…

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement