Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Επιστολή Μαρλαφέκα- Ζητά παράταση στις προθεσμίες για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας απέστειλε χθες το Επιμελητήριο Αχαΐας σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας όπως και της απογραφής των εργαζομένων έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η επιστολή του κ. Μαρλαφέκα προς τν Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη αναφέρεται στις προθεσμίες που έχουν ανακοινωθεί, σχετικά με την εφαρμογή της «ψηφιακής κάρτας εργασίας» και της απογραφής εργαζομένων.
«Οι εταιρίες πληροφορικής δεν είναι έτοιμες να υποστηρίξουν το σύνολο των επιχειρήσεων. Oι Λογιστές δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις διαδικασίες που απαιτούνται και ούτε έχουν εκπαιδευμένο το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για να ανταπεξέλθουν στην επιπρόσθετη γραφειοκρατία. Που σημαίνει πως απαιτείται χρόνος για την ενημέρωση και προσαρμογή. Τα δυο παραπάνω θα προκαλέσουν προβλήματα, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές εκτός Αθηνών, όπου τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό είναι δυσεύρετο, όσο και η πρόσβαση σε δια ζώσης σεμινάρια και εκπαίδευση είναι πιο περιορισμένη» επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συνεχίζει: «Οι επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές (ορεινές, νησιωτικές κ.ο.κ.) ενδεχομένως να έχουν προβληματική πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες 24h/365day ενώ θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, λόγω των προσαρμογών που απαιτούνται, πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, που όλες οι επιχειρήσεις αναμένουν με ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον».
Το Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά παράταση στη σχετική διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη ώστε
@ να εφαρμοστεί το μέτρο αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ανά κλάδο και κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα του διαλόγου ώστε να προσαρμοστεί η εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ στα δεδομένα αυτά.
@ να μην επιβληθούν πρόστιμα που αφορούν την ορθή λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ 2 σε επιχειρήσεις κατά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου και
@ να δοθεί voucher στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εφαρμογή του μέτρου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement