Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Events

Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο Ζούμπας του Απόλλωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετρούν αντίστροφα στον Απόλλωνα Πάτρας για τον Μαραθώνιο Ζούμπας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της πατρινής ομάδας. Όπως αναφέρουν οι “μελανόλευκοι” σε ανακοίνωσή τους:

“Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του Μαραθώνιου Ζούμπας που διοργανώνει η ομάδα μας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα Πάτρας για την ενίσχυση της “Κιβωτού της Αγάπης”.

Δεν περιμένουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων για να το κάνουμε και χορεύουμε όλοι μαζί θέλοντας να βοηθήσουμε την “Κιβωτό της Αγάπης” στο δύσκολο έργο της. Η δασκάλα χορού μας η Κωνσταντίνα Γκίλα μαζί με τα παιδιά της “Κιβωτού της Αγάπης” προετοιμάζουν χορογραφίες που θα μας καταπλήξουν όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πάτρα θα βρεθούν και οι δάσκαλοι Ζούμπας Μιχάλης Κάντσας από την Χαλκίδα, Σοφία Κωστούλα από Άρτα, Αναστασία Σπυροπούλου από την Πάτρα και η Κωνσταντίνα Κουβελάκη από την Καλαμάτα. Όλοι μαζί υπόσχονται ένα τρίωρο Ζούμπας όπου θα διασκεδάσουμε και θα ενισχύσουμε την Κιβωτό της Αγάπης.

Χορεύουμε Ζούμπα! Χορεύουμε για την “Κιβωτό της Αγάπης”.

Events

ΠΑΤΡΑ: “Νερό & Καρκίνος” – Διεπιστημονική ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Δημοσιεύθηκε

στις

“ Νερό & Καρκίνος ”.  Ενημερωτική Ημερίδα του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:30, μέσω βιντεοκλήσης
https :// upatras – gr . zoom . us / j /98546153289? pwd = VmNMNGxGUmllcmwycTVVaTBSOFpiZz 09
Meeting ID: 985 4615 3289

17:30 –17: 40

* Καλωσόρισμα Προέδρου της Δ. Ε. Παρ/τος Πατρών Καθηγητή κ. Α. Αργυρίου
* Χαιρετισμός Πρύτανη Παν/μίου Πατρών, Καθηγητή κ. Χρήστου Μπούρα
* Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπου Μπονάνου
* Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου

17:40 – 18:00

Χημικοί παράγοντες και υδάτινο περιβάλλον κα Ε. Σαζακλή, Δρ.Χημικός

18:00 – 18:20

Επιδημιολογία καρκίνων που σχετίζονται με το νερό κ. Α. Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

18:20 – 18:40

Νερό – Καρκίνος – Κοινωνίες – Ανισότητες κ. Μ. Λεοτσινίδης, Καθηγητής Τμήμα Ιατρικής, Παν. Πατρών

18:40 – 19:00

Ανοικτή συζήτηση για τη σχέση του νερού με τον καρκίνο
Συντονιστής: κ. Δ. Καρδαμάκης, Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Παν. Πατρών, Αντιπρόεδρος Δ. Ε. Παρ/τος Πατρών της Ε.Α.Ε.

Περισσότερα

Events

Πάτρα: Εκδήλωση την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου για «Το μπλόκο των Προσφυγικών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες «Στο μπλόκο των προσφυγικών» και μία συναυλία αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι», ολοκληρώνονται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου οι δράσεις που πραγματοποιεί από τις 2 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών – Περιχώρων και την ΠΕΑΕΑ, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην αντιφασιστική πάλη του Πατραϊκού λαού και την απελευθέρωση της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής,

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Δήμος της Πάτρας, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών & Περιχώρων και η ΠΕΑΕΑ, διοργανώνουν εκδήλωση για «Το μπλόκο των Προσφυγικών».


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

10.30 π.μ. Εκδήλωση μνήμης – προσκλητήριο των νεκρών Ηρώων – Κατάθεση στεφάνων

  • Αγώνας δρόμου τιμής, από την πλατεία Ελευθερίας προς το κτήμα «Μουρτζούχου».
    11.30 π.μ. Ομιλίες – Κατάθεση στεφάνων στο κτήμα «Μουρτζούχου»
    Θα συμμετέχει η Μπάντα του Δήμου
    Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι» με την Πατρινή σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και την ορχήστρα της. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια τα οποία ενέπνευσαν τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ να ορθώσουν το ανάστημα πολεμώντας και τραγουδώντας.
    Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Περισσότερα

Events

58 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών: Επίτιμος διδάκτορας ο Α. Γιαννίτσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εορτασμός της 58ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης». Η συγκεκριμένη επέτειος έχει βαρύνουσα σημασία για το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ παράλληλα συνδυάζει το διττό εορτασμό: της ιδρύσεως του Ιδρύματος και του προστάτη Αγίου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα.

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών στην 58η επέτειο από της ιδρύσεώς του γιορτάζει 58 συναπτά χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, την εκπαίδευση, την έρευνα και τον πολιτισμό. Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Μπούρα έγινε η έναρξη του προγράμματος της φετινής εκδήλωσης.

Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος» πραγματοποίησε ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Κ. Γιαννίτσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή Α. Γιαννίτση.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα