Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανάπλαση σε πλατείες ετοιμάζει ο δήμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα κονδύλι της τάξεως των 990.000 ευρώ έχει προβλέψει η δημοτική αρχή για παρεμβάσεις σε διάφορες πλατείες της Πάτρας που είναι σε κακή κατάσταση και έχουν ανάγκη από συντήρηση.

Το έργο είναι σε φάση να μπει στο στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας, όμως, ακόμα οι διεργασίες δεν έχουν προχωρήσει και έτσι η έναρξη των εργασιών παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να προχωρήσει αφού το κονδύλι είναι υψηλό και μπορεί να βοηθήσει στο να δώσει μια άλλη πνοή στις πλατείες της Πάτρας, ορισμένες εκ των οποίων έχουν απαρχαιωμένες υποδομές ή υποδομές που έχουν υποστεί βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν αφορούν τόσο κεντρικές πλατείες της Πάτρας, όσο και συνοικιακές που βρίσκονται σε πρώην καποδιστριακούς δήμους.

Όπως λένε πάντως αρκετοί δημότες πολλές από τις πλατείες έχουν ανάγκη από ένα γενικότερο λίφτινγκ. Πλατείες που αποτελούν σημεία αναφοράς για την κάθε περιοχή, όπως για παράδειγμα η πλατεία Όλγας, η Αγίου Γεωργίου, τα Ψηλαλώνια, η Τριών Ναυάρχων, η Αγίας Σοφίας, η Ομόνοια ή και η πλατεία Μαρούδα.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για πλατείες εκτός κέντρου, όπως αυτή της Ανθούπολης, του Γηροκομείου, των Δεμενίκων κτλ. Θυμίζουμε ότι για την πλατεία Γεωργίου και την πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό, όπως και για την αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας στα Προσφυγικά, έχουν προβλεφθεί ειδικά έργα σε αντίστοιχα προγράμματα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement