Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Το νέο mall στην ΑΒΕΞ… έφερε διχογνωμίες

Δημοσιεύθηκε

στις

«Καμπανάκι» στα αυτιά των εμπόρων της Πάτρας σήμαναν τα στοιχεία που προκύπτουν για τον σχεδιασμό του mall της Ακτής Δυμαίων, στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ , από την Ten Brinke και τον Όμιλο Φουρλή που θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση του κέντρου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτόν στο νέο mall εκτιμάται ότι θα υπάρχει επισκεψιμότητα της τάξεως των 400 με 600 χιλιάδων επισκεπτών, στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και στα μαγαζιά εστίασης που θα στεγαστούν εκεί.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος και θα λείψει σίγουρα από την αγορά της Πάτρας και της τοπικής οικονομίας, με πολλά από τα μαγαζιά να μην μπορούν να αντέξουν τη νέα κατάσταση που εκτιμάται ότι θα φέρει το νέο mall.

Τα στοιχεία για το κέντρο έφεραν διαφωνία έτσι μεταξύ του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και ενός σημαντικού κομματιού της εμπορικής αγοράς της Πάτρας που εντός του φορέα εκπροσωπείται από την φωνή της Εμπορικής Ανανέωσης που αμέσως διαφώνησε με τους χειρισμούς της διοίκησης.

Σύμφωνα με τους εμπόρους αυτούς που διαφωνούν με τους χειρισμούς του προεδρείου το να εστιαστεί ο σύλλογος στην νομιμότητα του ανοικτού εμπορικού κέντρου δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα και είναι λάθος.

Το σημαντικό – όπως λένε – είναι να διεκδικήσει η τοπική αγορά δια μέσω του συλλόγου της την είσοδο στο κέντρο και των εμπορικών επιχειρήσεων της Πάτρας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Να έρθει σε επαφή με τον Όμιλο Φουρλή και τους επενδυτές που διαμορφώνουν το κέντρο, έτσι ώστε να απαιτήσει κάτι τέτοιο.

Μέσα από τις επαφές αυτές θα μπορέσει να καταρτιστεί και ένα σχέδιο για το εμπορικές τοπικές επιχειρήσεις θα φιλοξενηθούν εκεί, έτσι ώστε να έχει ένα κέρδος και η αγορά της Πάτρας μέσα από την μεγάλη αυτή επένδυση που προχωρά και είναι αδύνατον κάποιος να τη σταματήσει στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας.

Διαφορετικά – σύμφωνα πάντα με το κομμάτι αυτό των εμπόρων και την συγκεκριμένη παράταξη – θα μπουν και άλλοι μεγάλοι όμιλοι στο νέο mall (ήδη ακούγονται συγκεκριμένα brands), με την τοπική αγορά να μένει από έξω.

Ροή ειδήσεων

Advertisement