Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Γενναίο εξωδικαστικό «κούρεμα» κατά 65%-Πώς Πατρινή ιδιωτική υπάλληλος κατάφερε να σώσει την κύρια κατοικία της

Published

on

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Γενναίο «κούρεμα» με τον εξωδικαστικό μηχανισμό πέτυχε εργαζόμενη διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών, καταφέρνοντας να σώσει την κύρια κατοικία της.

Η προσφυγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ήταν μονόδρομος για εκείνη, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για ένταξη στον νόμο Κατσέλη προκειμένου να μην βρεθεί στο… δρόμο για ένα χρέος που είχε σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, συνολικού ύψους 137.000 ευρώ (δάνειο και τόκους).
Τελικά, η αίτησή της για εξωδικαστική ρύθμιση έγινε δεκτή και κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια πολύ θετική έκβαση εφόσον κουρεύτηκε το 65% του χρέους και πλέον καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό των 50.000 ευρώ σε 240 δόσεις, έναντι του ποσού των 270 ευρώ μηνιαίως.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός θεωρείται ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να εφαρμοστεί και για οφειλέτες με μικρά χρηματικά ποσά, τα οποία μπορούν να τα ρυθμίσουν ούτως ώστε να τα αποπληρώσουν σταδιακά. Η αίτηση μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από εξουσιοδοτημένους συμβούλους που έχουν εξειδικευθεί στο αντικείμενο.

ΣΠ. ΠΙΤΣΙΝΗΣ: «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

rbt

«Πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά φυσικό πρόσωπο, το οποίο είχε υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη. Η αίτηση απορρίφθηκε σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο δικαστήριο με αποτέλεσμα η γυναίκα (ιδιωτική υπάλληλος, διαζευγμένη και μητέρα δύο ενήλικων τέκνων) να βρίσκεται σε απόγνωση διότι ήταν αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της κατάσχεσης του διαμερίσματός της που αποτελούσε την πρώτη της κατοικία. Μπήκαμε στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, κάναμε όλες τις διαδικασίες και μέσα σε 1,5μηνα είχαμε την οριστική απάντηση», εξηγεί στην «Γ» ο δικηγόρος Πατρών Σπύρος Πιτσινής, με αφορμή την υπόθεση που χειρίστηκε η συνεργάτιδα του γραφείου του, δικηγόρος Πατρών , εξειδικευμένη μεσολαβήτρια εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών Αλίνα Γκυντίλλου.
Επισημαίνει πως «ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως από την έναρξη της διαδικασίας της υπαγωγής του αιτήματος στην πλατφόρμα αναστέλλονται όλα τα καταδιωκτικά ατομικά μέτρα. Δηλαδή, όσο διάστημα διαρκεί η επεξεργασία από το σύστημα δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας ιδιοκτησίας ή πληρωμής. Από την στιγμή που ο εξωδικαστικός μηχανισμός δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους είναι το τελευταίο ανάχωμα προστασία της κύριας κατοικίας. Εάν, κάποιο φυσικό πρόσωπο, ή ενεργής επιχείρηση ή ακόμα και ομόρρυθμη επιχείρηση δεν είναι κακόπιστος και ασυνεπείς στην καταβολή του δοσολογίου θα μπορεί να σώσει την περιουσία του».

ΑΛΙΝΑ ΓΚΥΝΤΙΛΛΟΥ: «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ»

rbt

Η Αλίνα Γκυντίλλου, εξειδικευμένη μεσολαβήτρια εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών η οποία ανέλαβε την διεκπεραίωση του αιτήματος μέσω της πλατφόρμας επεσήμανε στην «Γ», πως «επρόκειτο για φυσικό πρόσωπο με οφειλές από δύο δάνεια και δύο οφειλές σε δημόσιους οργανισμούς (ΕΦΚΑ και Δ.Ο.Υ. ) και κινδύνευε άμεσα να χάσει την ιδιοκτησία της. Πλέον, από την αποδοχή του αιτήματος για εξωδικαστική ρύθμιση έπαυσε κάθε ενέργεια κατάσχεσης ή πλειστηριασμού». Υπογράμμισε, επίσης, πως «ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα παράθυρο που δίνει τη δυνατότητα και σε φυσικά πρόσωπα αλλά και σε νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να σώσουν την περιουσία τους» προτρέποντας τους πολίτες που έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις καταβάλλουν να αξιοποιήσουν την λύση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement