Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε εορταστική τροχιά η Πάτρα-Για να τιμήσει τον Πρωτόκλητο των Αποστόλων, Άγιο Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

H Πάτρα μπήκε ήδη σε εορταστική τροχιά, προκειμένου να τιμήσει των Πρωτόκλητο των Αποστόλων, Άγιο Ανδρέα.

Τα «Πρωτοκλήτεια» άρχισαν με την λαμπρή υποδοχή της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας του Όρους των Ελαιών από τα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα του Σαββάτου ξαθ τοποθετήθηκε σε βάθρο στο κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου, όπου θα βρίσκεται έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Χτες τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ.Βενεδίκτου, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης, κ. Χρυσάνθου, ενώ στο Άγιο Βήμα συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Δέρκων, κ. Απόστολος.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Πατρών, στάθηκε στο «μη κλαίετε» του Κυρίου μας, προς τους γονείς της παιδίσκης (θυγατρός του Ιαείρου) την οποία ο Κύριος ανέστησε εκ νεκρών.

Μίλησε για τα δάκρυα που προξενεί ο πόνος αποχωρισμού αγαπημένων μας προσώπων και ο πόνος από τις ασθένειες, για τα δάκρυα που προκαλεί η αμαρτία κ.α.

Ακόμη αναφέρθηκε στην Πονολύτρια και Παρηγορήτισσα Παναγία, στην θαυμαστή σκέπη και προστασία προς το έθνος μας, τα δάκρυα τα δικά της ενώπιον του Κυρίου για να παύσουν τα δικά μας δάκρυα και να ελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους ποικίλους ζυγούς μαρτυρικής δουλείας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δάκρυα των μαρτύρων και ηρώων της Μικράς Ασίας, στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας κ.α.
Τέλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο που έδωσε την ευλογία, ώστε να μεταφερθεί στην Πάτρα η ιερή εικόνα της Παναγίας, καθώς και τους Μητροπολίτες που την συνόδευσαν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement