Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γεωτρήσεις το 2025 σε Κρήτη και Πελοπόννησο: Αναμένεται NAVTEX τις επόμενες 48 ώρες – Το χρονοδιάγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και συγκεκριμένα στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την ExxonMobil, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Αριστοφάνης Στεφάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε «Οι περιοχές τις οποίες ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, είναι οι 4 και 5, που είναι και τα μεγάλα νέα. Είναι αυτό που θέλαμε πάρα πολύ να γίνει».

«Εδώ και κάποιες μέρες βρισκόμαστε στην περιοχή. Το ερευνητικό σκάφος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ακόμα σε ένα λιμάνι στη νότια Κρήτη. Είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, με τα τελευταία διαδικαστικά, για να ξεκινήσει να κατευθυνθεί στις περιοχές έρευνας. Έχουμε ένα πολύ προχωρημένο σχέδιο, διότι έχουμε σκοπό, σε συνεργασία πάντα με τις εταιρείες οι οποίες είναι οι ανάδοχοι και οι οποίες έχουν σχεδιάσει αυτή την έρευνα, να εκτελέσουμε κάποια βήματα όπως τα προχωράμε και θα συλλέγουμε δεδομένα, θα τα επεξεργαζόμαστε» εξήγησε σχετικά ο ίδιος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement