Connect with us

Διεθνή

Ζελένσκι: Η Ρωσία να υποχρεωθεί να εισέλθει σε γνήσιες ειρηνευτικές συνομιλίες

Published

on

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι ζωτικής σημασίας να υποχρεωθεί η Μόσχα να συμμετάσχει σε «γνήσιες» ειρηνευτικές συνομιλίες, περιγράφοντας τη Ρωσία ως αποσταθεροποιητική δύναμη σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής.

Στη νυχτερινή του ομιλία με βίντεο, ο κ. Ζελένσκι κατήγγειλε την «αποσταθεροποιητική επιρροή της Ρωσίας» καθώς ο κόσμος αντιμετώπιζε πόλεμο, ενεργειακές και επισιτιστικές κρίσεις και αυτό που αποκάλεσε την καταστροφή των καθιερωμένων διεθνών σχέσεων. Η ατζέντα για το κλίμα, είπε, «υπέφερε πραγματικά», αλλά δεν μπορούσε να «τεθεί σε αναμονή».

«Έτσι, όποιος είναι σοβαρός σχετικά με την ατζέντα για το κλίμα πρέπει επίσης να είναι σοβαρός για την ανάγκη να σταματήσει αμέσως η ρωσική επιθετικότητα, να αποκατασταθεί η εδαφική μας ακεραιότητα και να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε πραγματικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Ένας σύμβουλος του κ. Ζελένσκι είπε νωρίτερα η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες με κάποιον Ρώσο ηγέτη, αλλά όχι με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Washington Post ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθάρρυνε τους ηγέτες της Ουκρανίας να σηματοδοτήσουν το άνοιγμα στις συνομιλίες.

Πηγή: Reuters

Ροή ειδήσεων

Advertisement