Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μάνδρα: Απολογείται ο 14χρονος για τον θάνατο του 17χρονου αδερφού του

Δημοσιεύθηκε

στις

Απολογείται σήμερα Τρίτη (8/11) ο 14χρονος από τη Μάνδρα, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του.

Όπως αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του 14χρονου, ο κατηγορούμενος δεν έχει αντιληφθεί ότι πέθανε ο αδερφός του και ζητά συνέχεια τους γονείς του.

Ο 14χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να ισχυριστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι «την καραμπίνα την είχε ο θανών, ο μπαμπάς τους την είχε κρυμμένη και ο θανών ανακάλυψε πού την είχε κρυμμένη. Την πήρε και πήγαν να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο. Την έδωσε στον 14χρονο φερόμενο ως δράστη, πήγε ο θανών να τρομάξει το γουρούνι για να έρθει προς το μέρος τους, βγήκαν μαζί με το γουρούνι και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε».

Ο συνήγορος του 14χρονου τόνισε ότι «ο θάνατος του 17χρονου προκλήθηκε από λάθος και θα αποδειχθεί». Υποστήριξε, μάλιστα, πως το θύμα είχε βρει το κρυμμένο από τον πατέρα τους, σε σεντούκι, όπλο, καθώς και το φυσίγγι με σκάγια για κυνήγι αγριογούρουνου, με το οποίο δέχθηκε τον μοιραίο πυροβολισμό.

Ο κ. Βέρρας, μιλώντας στον Αντ1, εμφανίστηκε κάθετος ότι ο πατέρας δεν άφησε σε εμφανές σημείο το όπλο και τα φυσίγγια και πως ο 17χρονος το εντόπισε ενώ ήταν κρυμμένο.

Έφυγαν μαζί από το σπίτι για να βρουν το κοπάδι. Εκεί εντόπισαν ένα αγριογούρουνο και ο 17χρονος το πλησίασε για να το τρομάξει και αυτό να μετακινηθεί προς το μέρος του 14χρονου από όπου θα μπορούσε να το σημαδέψει και να το χτυπήσει. Τότε συνέβη το κακό.

Ο 14χρονος ζήτησε και απαίτησε να απολογηθεί άμεσα για όλα όσα είχαν συμβεί, αλλά δεν εισακούστηκε και δόθηκε προθεσμία για την Τρίτη και έως τότε είναι στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ο συνήγορος του αδελφοκτόνου.

Ακόμη, ο Ιωάννης Βέρρας ερωτήθηκε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν με αναφορές για κακομεταχείριση των παιδιών και άλλα προβλήματα στην οικογένεια, απαντώντας πως από πολλούς ελέγχους που έγιναν από κοινωνικές υπηρεσίες ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό.

CNN


Ροή ειδήσεων

Advertisement