Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε σήραγγα που μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σήραγγα που κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου και μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας.

Αυτή η σήραγγα, που έχει ύψος έξι πόδια και έκταση 4.800 πόδια, πρόκειται για ένα «γεωμετρικό θαύμα» και λέγεται ότι μοιάζει με το τούνελ του Ευπαλίνου στη Σάμο, που θεωρείται ένα από τα τα σημαντικότερα επιτεύγματα μηχανικής του κλασικού κόσμου.

Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez του Πανεπιστημίου του San Domingo, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι πεπεισμένη για περισσότερο από μια δεκαετία ότι η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος, αναπαύθηκαν μέσα στον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου και ότι το τούνελ θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτήν την ανακάλυψη.

Ο Martinez δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βασίλισσα να είναι θαμμένη εκεί και αν είναι, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα». Η αρχαιολόγος εκτιμά ότι η Κλεοπάτρα είχε λεπτομερή σχέδια για να ταφούν τόσο η ίδια, όσο και ο αγαπημένος της Μάρκος Αντώνιος, εκεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement