Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ολοταχώς για… Black Friday-Κλειστή η αγορά στην Πάτρα και αυτή την Κυριακή 13 του μηνός, ανοίγουν τελικά στις 27 του μηνός

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπαναχωρώντας στα… κελεύσματα του συνόλου του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών (ΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΟΕΣΠ, Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας) το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ενημέρωσε χθες το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα επρόκειτο να ανοίξουν την Κυριακή που μας πέρασε 6 Νοεμβρίου, απόφαση η οποία ξεσήκωσε αντιδράσεις με τις οργανώσεις να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις μεγάλες αλυσίδες στο λιανεμπόριο. Τελικά, με αιτιολογία την κακοκαιρία, τα καταστήματα δεν άνοιξαν την Κυριακή που μας πέρασε.
Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, μετά τη μετά τη Black Friday που θα είναι για φέτος η Παρασκευή 25 του μηνός. Το Black Friday είναι μια από τις καλύτερες ημέρες για το εμπόριο με προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις ιδιαίτερα ΣΕ προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά, συσκευές και gadgets) και ούτως ή άλλως, διαρκεί για πάνω από 24 ώρες με παράλληλες ηλεκτρονικές παραγγελίες και αγορές. Η λογική είναι το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27, να κάνουν τις εκπτωτικές παραλαβές τους όσοι δεν πρόλαβαν στις 25 του μηνός.
Στο μεταξύ, σε έρευνά της η εταιρεία Pricefox παραθέτει τις καλύτερες περιόδους για να αγοράζουμε προϊόντα από διαφορετικές κατηγορίες, καθώς και ποια πρέπει να είναι η έκπτωση ανά κατηγορία για να είναι συμφέρουσα η αγορά στο Black Friday.
@ Η καλύτερη περίοδος για αγορά smartphone είναι αδιαμφισβήτητα το καλοκαίρι. Η μεγάλη πτώση των τιμών εξηγείται κυρίως από το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphones εισάγουν τις νέες ναυαρχίδες τους στην αγορά στις αρχές του Φθινοπώρου, δηλαδή μεταξύ Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Εάν επιλέξουμε να αγοράσουμε smartphone την περίοδο του Black Friday, τότε για να είναι έξυπνη και συμφέρουσα η αγορά μας θα πρέπει το προϊόν που θα διαλέξουμε να έχει έκπτωση πάνω από 7% εκείνη την περίοδο, καθώς αυτή είναι κατά μέσο όρο η διαφορά ανάμεσα στις τιμές του Νοεμβρίου με αυτές του καλοκαιριού.
@ Η καλύτερη περίοδος για αγορά Laptop, σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox, φαίνεται να είναι ο Ιούλιος, ο Σεπτέμβριος και ο Δεκέμβριος. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάθε μήνα από τους παραπάνω οι προσφορές που συναντάμε αφορούν κατά κανόνα διαφορετικά ήδη laptop. Εάν αποφασίσουμε να αγοράσουμε φορητό υπολογιστή στο Black Friday τότε καλό είναι να βεβαιωθούμε ότι η έκπτωση του προϊόντος που θα διαλέξουμε είναι μεγαλύτερη από 5%. Πολλές προσφορές σε laptops στο Black Friday γίνονται όχι με τη μορφή έκπτωσης αλλά περιλαμβάνοντας κι άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες στην αγορά μας. Μπορεί για παράδειγμα να βρεις το gaming laptop που ήθελες από πέρυσι, στην ίδια τιμή μεν, αλλά με 2 ή και 3 επιπλέον από τους αγαπημένους σου τίτλους παιχνιδιών, ή ακόμα και με 2 έτη δωρεάν συνδρομής σε antivirus λογισμικό.
@ Η καλύτερη περίοδος για αγορά τηλεόρασης είναι οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος. Το Black Friday ίσως είναι η χειρότερη στιγμή για αγορά τηλεόρασης, εκτός κι αν έκπτωση που θα συναντήσουμε ξεπερνάει το 15% και αφορά νέο μοντέλο.
@ Η καλύτερη περίοδος για αγορά οικιακών συσκευών είναι από Ιανουάριο έως Μάρτιο. Αν πάλι αποφασίσουμε να αγοράσουμε ψυγείο, πλυντήριο, ηλεκτρική σκούπα, κλπ. στο Black Friday τότε θα βγούμε κερδισμένοι αν η έκπτωση είναι μεγαλύτερη από 10%.
@ Με εξαίρεση το Φεβρουάριο, όπου οι τιμές παρουσιάζουν πτώση, πιθανότατα λόγω της αλλαγής σεζόν, το Νοέμβριο βλέπουμε τα έπιπλα τις καλύτερες τιμές. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νοέμβριος είναι προτιμότερος από το Φεβρουάριο για αγορά επίπλων, διότι τότε θα βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία σε μοντέλα σε αντίθεση με το Φεβρουάριο, όπου τα περισσότερα καταστήματα προσπαθούν να πουλήσουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement