Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Κατάθεση «ποταμός» από την Γεωργία Τσατάνη – Δέχθηκα «πόλεμο» και «άγρια καταδίωξη» από τον Παπαγγελόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Για «άγρια καταδίωξη» και «πόλεμο» που δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λόγω των χειρισμών της στην έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο μίλησε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Μου προσάπτει ο κατηγορούμενος ότι επιστρατεύτηκα από πολιτικούς απατεώνες για να ξεπλύνω εκατομμύρια και ότι υπήρξα επιλήσμων και αχάριστη. Ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες και πού υπήρξα επιλήσμων; Έχω υποστεί άγρια καταδίωξη και πόλεμο υπηρεσιακό και επιπλέον δημόσια διαπόμπευση κατά παραβίαση του δικαστικού και υπηρεσιακού απορρήτου» είπε απευθυνόμενη στο κατηγορούμενο πρώην υπουργό η κ. Τσατάνη η οποία με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας είχε ζητήσει να παρίσταται στο δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγουσα επικαλούμενη ηθική βλάβη, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

Ωστόσο, η μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέει τον πρώην υπουργό με τη βομβιστική επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι της σημειώνοντας πως η υπόθεση ερευνάται από τη δικαιοσύνη. «Η βλάβη μου δεν είναι μόνο υπηρεσιακή» υπογράμμισε.

Η πρώην εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά στους χειρισμούς της στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή τονίζοντας πως η αντίστροφη μέτρηση για την «καταιγιστική στοχοποίηση» της άρχισε τον Ιούλιο του 2015, με αφορμή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου χωρίς να γνωρίζει τον τότε αναπληρωτή υπουργό ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του.

«Του είπα ότι δεν μπορεί να παρίσταται γιατί ήταν θέματα προκαταρκτικής εξέτασης. Έγινε μια αντιπαράθεση και του ζήτησα να εξέλθει από την αίθουσα. Από τότε ακολούθησαν πολλά καταιγιστικά σε βάρος μου. Ενδεχομένως από αυτή τη συνάντηση και μετά άνοιξε ο ασκός του Αιόλου σε βάρος μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε καταθέτοντας πως στις 17 Σεπτέμβριου του 2015 υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento στο οποίο γινόταν λόγος για «δικαστικό πραξικόπημα». «Έγραφε και άλλα μειωτικά και από τότε άρχισε η καταιγιστική στοχοποίηση σε βάρος μου…

Αυτή η διαπόμπευση συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο. Δεν μπορούσα να διανοηθώ όλες αυτές οι ιστοσελίδες «Κουτί Πανδώρας» κλπ με τίτλους «το σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής», «Τσατάνη, η εισαγγελέας που ξενύχτησε για τον Βγενόπουλο» κ.α.» κατέθεσε.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό, δυο μήνες αργότερα, όταν έμαθε, όπως είπε, από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως ο κατηγορούμενος ενώ έκανε δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλα πραξικοπήματα της είχε ζητήσει να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος της «επειδή είχα βάλει μεγάλη εγγύηση στον Αγγέλου».

«Πίστεψα ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος είχε κάποια παραπληροφόρηση, παραμέρισα την αντιπαράθεση που είχαμε, του τηλεφώνησα και του ζήτησα να συναντηθούμε» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε «Με το υπηρεσιακό μου αυτοκίνητο έφυγα από το υπηρεσιακό μου γραφείο και πήγα στο δικό του. Ευθαρσώς τόλμησα και πήγα στο γραφείο του. Αρχικά μιλήσαμε λίγα λεπτά για την υπόθεση Αγγέλου, μου έλεγε ότι του φέρθηκα σκληρά. Μετά του είπα ότι χειρίζομαι νομίμως την δικογραφία Βγενόπουλου και ότι θα συνενώσω τις δικογραφίες. Μου είπε, «έλα τώρα μεταξύ μας, αφαίρεσες τη δικογραφία για να ευνοήσεις τον Βγενόπουλο».

Εγώ του είπα ότι χειρίζομαι τη δικογραφία με νόμιμο τρόπο και έφυγα».

Η πρώην εισαγγελέας κατέθεσε και για ένα τηλεφώνημα που είχε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με τον κ.Παπαγγελόπουλο, όπου, όπως ανέφερε, εκείνος επιχείρησε και πάλι να παρέμβει στο έργο της: «Την επόμενη Κυριακή δέχομαι δύο κλήσεις. Του είπα ότι είμαι έξω από το σπίτι μου και ότι θα τον καλέσω εγώ. Τον κάλεσα και στη συνομιλία μας ήταν επιθετικός. Μου είπε ότι πρέπει να επιστρέψω τη δικογραφία για να κάνω Χριστούγεννα με τη οικογένεια μου και ότι θα ξεσπάσει άγριος πόλεμος σε βάρος μου. Αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβαση» τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε «Δεν μου ήταν εύκολο και δεν ξύπνησα ένα πρωί, δεν τρελάθηκα για να καταγγείλω όσα είπα σε βάρος του κατηγορούμενου και μάλιστα σε εποχή παντοδυναμίας του, τα οποία έκανα θεσμικά και αθόρυβα».

«Επέδειξε πρωτοφανή αχαριστία σε βάρος μου»

«Όσα είπε ο κύριος Αθανασίου είναι ψέματα» ήταν, νωρίτερα, το σχόλιο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την κατάθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός κατηγόρησε τον μάρτυρα, τον οποίο χαρακτήρισε «αμοραλιστή και καιροσκόπο», ότι με τις αναφορές του «πρόδωσε φιλία» ετών

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα ή ο Αθανασίου να ψεύδεται και εγώ να λέω την αλήθεια ή εγώ να ψεύδομαι και εκείνος να λέει την αλήθεια.. Σε κάθε περίπτωση έχει διαρπάξει ποινικά αδικήματα» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε «Αν ψεύδεται έχει διαπράξει ψευδορκία μάρτυρα κατ΄ εξακολούθηση. Αν όσα είπε είναι αληθή , έχει διαπράξει το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας ή έστω της παράβασης καθήκοντος. Έπρεπε πάραυτα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μου ή το λιγότερο να αναφερθεί αρμοδίως».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για την φιλία ετών που διατηρούσε με το μάρτυρα λέγοντας: «Εάν ο Αθανασίου ψεύδεται είναι εύκολα αντιληπτό το ηθικό θέμα, πρόδωσε φιλία , θέλησε να απομειώσει τα χρόνια της φιλίας μας για να μειώσει το ηθικό έλλειμμα των πράξεων του. Επέδειξε πρωτοφανή αχαριστία σε βάρος μου. Αν λέει αλήθεια , ότι ανέχθηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά μου ως υπουργού, γιατί όπως είπε, χωρίς να ντρέπεται ήθελε να κάνει τις δουλειές του ,γιατί ήθελε να ανανεώσω τη θητεία του, αποδεικνύεται αμοραλιστής και καιροσκόπος από τα ίδια του τα λόγια.

«Βρέθηκαν τρεις επίορκοι να τα φορτώσουν σε εμένα και να καταθέσουν εναντίον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ελλάδα

Eπίδομα προσωπικής διαφοράς σε 140.000 συνταξιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κλείδωσε» η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση ή οποιαδήποτε άλλη, επιπλέον παροχή τους τελευταίους μήνες. Στη λίστα με τους υποψήφιους «τυχερούς», την οποία «χτενίζουν» οι αρμόδιες υπηρεσίες σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, βρίσκονται και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 800 ευρώ, που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς έλαβαν αύξηση σημαντικά μικρότερη από το 7,75%. Είναι όσοι έλαβαν τα Χριστούγεννα την «επιταγή ακρίβειας» και η οριστική κυβερνητική απόφαση θα ληφθεί το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου, σε συνδυασμό με το εάν θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά «δώρο Πάσχα» ή όχι. Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων θα καθορίσει και το ύψος της παροχής, με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά επίδομα που, είτε κλιμακωτά είτε όχι, θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 ευρώ.

Συνολικά, χωρίς αύξηση για το 2023 βρέθηκαν 910.000 συνταξιούχοι που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις τους δεν έλαβαν καμία αύξηση το 2023. Από αυτούς, οι 140.000 δεν έλαβαν ούτε το επίδομα των 250 ευρώ («επιταγή ακρίβειας») που δόθηκε τα Χριστούγεννα, προφανώς γιατί είχαν συντάξεις και εισοδήματα άνω των 800 ευρώ, ούτε αύξηση από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης. Στην πράξη πρόκειται, δηλαδή, για συνταξιούχους με εισόδημα από συντάξεις μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ.

 

Εντός των επομένων ημερών και μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα οριστικοποιηθεί αφενός εάν η λίστα των δικαιούχων θα διευρυνθεί, αφετέρου ποιους θα περιλαμβάνει. Στους πλέον πιθανούς υποψηφίους βρίσκονται επιπλέον περίπου 350.000 με 450.000 συνταξιούχοι που είτε έλαβαν στο τέλος Ιανουαρίου μικρές αυξήσεις, της τάξης των 5 με 30 ευρώ, καθώς η προσωπική διαφορά ροκάνισε το μεγαλύτερο μέρος από το 7,75%, είτε λαμβάνουν συντάξεις έως 800 ευρώ και ήταν δικαιούχοι των 250 ευρώ που δόθηκαν τα Χριστούγεννα. Μικρότερες πιθανότητες, αλλά όχι μηδενικές, έχουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ και πληρώθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου (και για όλο το 2023) επιπλέον ποσά της τάξης των 10 με 15 ευρώ από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης.Eπίδομα προσωπικής διαφοράς σε 140.000 συνταξιούχους-1

Θα δοθεί σε όσους δεν έλαβαν αύξηση ή οποιαδήποτε άλλη επιπλέον παροχή τους τελευταίους μήνες.

Μια εικόνα για το τι πραγματικά πληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα θα έχουν άλλωστε στο σύνολό τους οι 2,4 εκατ. συνταξιούχοι, καθώς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα είναι διαθέσιμα τα ενημερωτικά σημειώματα κύριας σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου.

Οσο για τις συντάξεις Μαρτίου, αυτές, λόγω και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, αναμένεται να δοθούν νωρίτερα και συγκεκριμένα μεταξύ 22 και 24 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, εκτός από τα νέα ποσά, όπως έχουν διαμορφωθεί με τις αυξήσεις έως 7,75%, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά μηνός Ιανουαρίου, που δεν έχουν πληρωθεί.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος συνταξιούχος έλαβε αύξηση 60 ευρώ και από 850 ευρώ η σύνταξή του ανήλθε στα 910, με τη σύνταξη Μαρτίου θα λάβει 970 ευρώ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερα

Ελλάδα

Ακρίβεια: Μποϊκοτάζ ΙΝΚΑ στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωσή της η καταναλωτική οργάνωση, αναφέρει πως «μετά από την ίδια εικόνα που παρουσιάζει η αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα τα προϊόντα γάλακτος εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας μετά από απαίτηση χιλιάδων ή και εκατομμυρίων Καταναλωτών ξεκινάμε Μποϊκοτάζ στα τυροκομικά γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023.

Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές.

Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές.

Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν
τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.

Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής.»

Περισσότερα

Ελλάδα

Χουλιάρας: Κανείς δεν αποκλείει έναν μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε τις συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο φαινόμενο αν συνέβαινε στην Ελλάδα.

Μετά τις προβλέψεις του κ. Συνολάκη, ο καθηγητής Σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, κλήθηκε για να μιλήσει για όσα ισχύουν για τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία.

«Έίμαστε στην τέταρτη ημέρα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, αυτό το ρήγμα είναι πολύ μακρυά από την Ελλάδα για να την επηρεάσει, για να γίνει μεταφορά τάσεων, είναι πολύ μεγάλη η απόσταση» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής της Σεισμολογίας.

Εξήγησε ότι ο όρος ντόμινο δεν αναφέρεται στις τεκτονικές πλάκες: Το επίκεντρο, εξήγησε, είναι πάνω από 1.000 χλμ από τον ελλαδικό χώρο. Και συνέχισε: «Το φαινόμενο ντόμινο το είδαμε αμέσως μετά τα 7,8 Ρίχτερ, μετά τον πρώτο σεισμό, σε 9 ώρες, 1.000 χλμ πιο πάνω έγινε σεισμός 7,5 Ρίχτερ».

«Θα είχε μικρότερες επιπτώσεις»
Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει σεισμός τέτοιους μεγέθους στην Ελλάδα, απάντησε: «Ιστορικά είχαμε τέτοιου μεγέθους σεισμούς, οπότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός τέτοιου μεγέθους στον ελλαδικό χώρο. Υπάρχουν 3-4 τέτοια παραδείγματα ισοδύναμων μεγεθών παλαιότερα, οπότε κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει».

Σε ερώτηση ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός τέτοιου σεισμού είπε: «Θα είχε μικρότερες επιπτώσεις, τα κτίριά μας είναι καλύτερα από αυτά που βλέπουμε στην Τουρκία, έχουμε καλύτερες υποδομές. Επίσης, έχουμε το ευεργετικό στη γεωδυναμική της Ελλάδας, ότι οι περισσότεροι ισχυροί σεισμοί συμβαίνουν σε υποθαλάσσιες περιοχές, οπότε το φαινόεμνο εκτονώνεται».

Ο κ. Χουλιάρας κατέληξε: «Τα κτίρια είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε, να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα κτίρια και τις υποδομές, είναι τα βασικά πράγματα. Αν αφοσιωθούμε σε αυτά, θα είμαστε καλά».

in.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα