Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Μπλόκο» στο νέο ηλεκτροφωτισμό-Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεφε στο Δήμο Αιγιάλειας τη σύμβαση του έργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σύμβαση για την αναβάθμιση και αυτοματοποίηση στον Ηλεκτροφωτισμό Κοινοχρήστων Χώρων επέστρεψε πρόσφατα στο δήμο το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς κατά τον προσυμβατικό έλεγχο διαπιστώθηκαν εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό έχει προβεί σε παρατηρήσεις σε αρκετά σημεία, με εστιάζοντας και στον τρόπο υπολογισμού της αμοιβής του αναδόχου. Ζητά επικαιροποίηση της μελέτης με τις αλλαγές σε λάμπες ενεργειακής εξοικονόμησης led, αποσαφήνιση για το εάν ο υπολογισμός του κόστους έχει γίνει με βάση την πραγματική εξοικονόμηση και κοστολογικούς πίνακες και όχι την εκτίμηση του 70% που τεκμέρεται στην σχετική μελέτη.
Η όλη εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει το πλάνο για δημοτικά τέλη και προϋπολογισμό για το νέο έτος, αφού το σχέδιο περιλαμβάνει τα νέα δεδομένα της ενεργειακής αναβάθμισης, με τη Δημοτική αρχή να μιλά τότε για εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν προχωρούσε η σύμβαση, δεν θα ήταν εφικτό να τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα Ηλεκτροφωτισμού μέσα στο 2023.
Το έργο είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή αλλά είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με εισηγήτρια τη Βάσω Ψυχράμη που είχε κάνει λόγο για καταστροφή του δημοτικού ταμείου για την επόμενη 12ετία, με την επιβάρυνση 1 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Υπενθυμίζεται ότι προσωρινός μειοδότης της υπηρεσίας, έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας Ένωση Εταιρειών «GLOBILED Μ.ΕΠΕ – CHIOS ENERGY SMART APPLICATIONS».

Ροή ειδήσεων

Advertisement