Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Ξεκίνησε το θρίλερ της Χερσώνας! Ουκρανική σημαία κυματίζει στο κέντρο της πόλης- Ολονύκτιο σφυροκόπημα του ρωσικού στρατού

Δημοσιεύθηκε

στις

Άγνωστοι τοποθέτησαν την ουκρανική σημαία, έξω από το δημαρχείο της πόλης. Φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Χερσώνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Τα Ουκρανικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος των οικισμών Νοβοκαιρα και Μυλοβόι και απέχουν λιγότερο από 20 χλμ από το Μπερισλάβ.

Ολονύκτιο σφυροκόπημα του ρωσικού στρατού

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, το σφυροκόπημα του ουκρανικού πυροβολικού είναι αδιάκοπο και με μεγάλη ένταση, καθώς οι Ρώσοι μετακινούνται προς τον Δνείπερο.

Στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την Χερσώνα, χωρίς να έχουν υποστήριξη, οι Ρώσοι στρατιώτες δέχονται καταιγιστικά πυρά.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων στις τάξεις των Ρώσων θα είναι πολύ μεγάλος, ίσως θα ανέρχεται σε χιλιάδες.

Η Ουκρανία προελαύνει στα νότια ανακαταλαμβάνοντας οικισμούς

Ώρες αφότου η Ουκρανία διεκδίκησε την απελευθέρωση της πόλης-κλειδί Snihurivka, εμφανίστηκαν εικόνες με χαλαρούς στρατιώτες από την 28η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας με ουκρανική σημαία στην Kyslivka, ένα χωριό λίγο έξω από την Klapaya και περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Χερσώνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας ότι η απόσυρσή του βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε: «Οι ρωσικές μονάδες στρατευμάτων ελίσσονται σε προετοιμασμένη θέση στην αριστερή όχθη του ποταμού Ντνίπρο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο».

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να είναι ορατές στη Χερσώνα, με τα ουκρανικά στρατεύματα να συνεχίζουν την προέλασή τους από τρεις κατευθύνσεις – από βορρά, ανατολικά και δυτικά – καθώς ο μεγάλος θύλακας γύρω από την πόλη που κάποτε κρατούσαν οι ρωσικές δυνάμεις φαινόταν να συρρικνώνεται.

Μια εβδομάδα θα χρειαστεί για να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από την Χερσώνα

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να αποχωρήσει η Ρωσία από την Χερσώνα.

Η Ρωσία έχει ακόμη 40.000 στρατιώτες στην περιοχή και οι πληροφορίες έδειξαν ότι οι δυνάμεις της παρέμειναν μέσα και γύρω από την πόλη, δήλωσε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του στο Reuters την Πέμπτη. «Δεν είναι τόσο εύκολο να αποσυρθούν αυτά τα στρατεύματα από τη Χερσώνα σε μία ή δύο ημέρες. Θα πάρει τουλάχιστον μία εβδομάδα».

Ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτής αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, υπολόγισε επίσης ότι περισσότερες από τις μισές ρωσικές δυνάμεις που είχαν σταθμεύσει στη δεξιά όχθη εξακολουθούσαν να βρίσκονται εκεί – μια δύναμη που προηγουμένως είχε υπολογιστεί σε 20.000.

«Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η 4η Τακτική Στρατιωτική Βάση υποτίθεται ότι έχει μεταφερθεί στην αριστερή όχθη. Οι υπόλοιποι είναι ακόμα εκεί, πολεμούν, διεξάγουν στρατιωτικές δραστηριότητες με στόχο να παρέχουν κάλυψη σε άλλους να φύγουν», πρόσθεσε ο Σκιμπίτσκι.

Σύμφωνα με τον Σκιμπίτσκι, οι Ρώσοι υποχωρούν από τη δεύτερη γραμμή άμυνας, στην οποία απωθήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις στις αρχές Οκτωβρίου. Αλλά έχουν χτίσει μια γραμμή άμυνας γύρω από την Χερσώνα και υποστήριξε ότι «ο χρόνος θα δείξει» εάν θα επιλέξουν να υπερασπιστούν την πόλη.

Αργά την Πέμπτη υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις από βομβαρδισμούς γύρω από τη Nova Kakhovka, μια υδροηλεκτρική εγκατάσταση μήκους 30 μέτρων που το Κίεβο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος των Ρώσων.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα υποχωρήσουν από τη δυτική όχθη του Ντνίπρο, που περιλαμβάνει τη Χερσώνα, τη μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταλάβει η Μόσχα από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την περιοχή, το Κίεβο έχει δηλώσει ότι παραμένει επιφυλακτικό, προειδοποιώντας ότι μπορεί να είναι παγίδα από το Κρεμλίνο και δεν κάνει βιαστικές κινήσεις.

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει σοβιετικά καταφύγια

Τα αντιαεροπορικά καταφύγια σε ολόκληρη τη Ρωσία ξαναζωντανεύουν, μετά από τρεις και παραπάνω δεκαετίες παραμέλησης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, καταδεικνύοντας τον πολεμικό συναγερμό που έχει σημάνει το Κρεμλίνο, όπως επισημαίνει το Βloomberg.

Κρατικοί υπάλληλοι ελέγχουν αθόρυβα τα υπόγεια και άλλες προστατευμένες εγκαταστάσεις, ενώ επισκευάζουν και καθαρίζουν χώρους που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τη σοβιετική εποχή, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η υποδομή πολιτικής άμυνας είναι έτοιμη σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης, σημειώνουν πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το έργο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και δεν συνοδεύεται από απειλές ή οδηγίες χρήσης. Όμως, αφού η ξαφνική επιστράτευση 300.000 εφέδρων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο κηλιδώθηκε από γραφειοκρατικά λάθη και πισωγυρίσματα, οι αρχές δεν το ρισκάρουν ξανά, σε ό,τι αφορά άλλες προετοιμασίες που σχετίζονται με τον πόλεμο.

Aπογραφή καταφυγίων

Στις λίγες ρωσικές περιοχές κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, όπου οι επιθέσεις έχουν ξεσπάσει πέρα από τα σύνορα, οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν δημόσια την προετοιμασία των αντιαεροπορικών καταφυγίων. Ένας ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας του Κρεμλίνου, ο Νικολάι Πατρούσεφ, διέταξε από τον Απρίλιο πλήρη απογραφή των καταφυγίων στη νότια Ρωσία, απαιτώντας να επιστραφούν όσα είχαν τεθεί εκτός ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας.

Όμως, οι επιθεωρήσεις και οι καθαρισμοί εγκαταστάσεων πολιτικής άμυνας, που στη σοβιετική εποχή κατασκευάζονταν συνήθως στα υπόγεια πολυκατοικιών, σχολείων και κυβερνητικών κτιρίων, πραγματοποιούνται σε πόλεις όλης της χώρας, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Επιφυλακτικό το ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική αποχώρηση από τη Χερσώνα

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ αντιμετώπισε επιφυλακτικά την απόσυρση από την ουκρανική πόλη της Χερσώνας των ρωσικών στρατευμάτων, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Ρώμη χθες Πέμπτη.

«Καταγράψαμε τη ρωσική ανακοίνωση περί υποχώρησης από τη Χερσώνα», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση στο πεδίο τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε, έχοντας πλάι του την Τζόρτζια Μελόνι, την επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συμμαχίας άκρας δεξιάς-δεξιάς στην Ιταλία.

Ο επικεφαλής του NATO τόνισε πως η Ρωσία συνεχίζει να δυσκολεύεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου. «Αυτό που είναι σαφές είναι πως η Ρωσία βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση κι αν (σ.σ. οι δυνάμεις της) εγκαταλείψουν τη Χερσώνα, θα πρόκειται για ακόμη μια νίκη για την Ουκρανία», διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας.

Νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν στην Ουκρανία νεό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, κατά τους αριθμούς του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το κόστος της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο Κίεβο έχει φθάσει τα 19,3 δισεκ. δολάρια από την έναρξη της θητείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον Ιανουάριο του 2021.

Το νέο πακέτο συμπεριλαμβάνει τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Avenger, φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger και πυραύλους για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Hawk, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Bloomberg

Διεθνή

TikTok: Γιατί δεν το απαγορεύουν οι ευρωβουλευτές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ευρωβουλευτές δεν είναι έτοιμοι να το απαγορεύσουν ακόμη, κυρίως γιατί το Tik Tok απευθύνεται στην γενιά Ζ.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται πλέον το TikTok, καθώς ήδη οι δημοσιογράφοι του BBC έχουν λάβει εντολή να διαγράψουν την εφαρμογή από τα εταιρικά τηλέφωνα. Πρόσφατα ο CEO της εφαρμογής Shou Zi Chew, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις απέναντι στο Κογκρέσο.

Στην Ευρώπη, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν και το προσωπικό του Κοινοβουλίου έλαβε εντολή για διαγραφή της εφαρμογής από όλες συσκευές εργασίας έως τις 20 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές θεωρούν πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης του 2024. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή έχει περίπου 125 εκατομμύρια Ευρωπαίους που χρησιμοποιούν πολύ ενεργά την εφαρμογή.

Σύμφωνα με το Politico, το Κοινοβούλιο έλαβε απόφασή να απαγορεύσει την εφαρμογή από τα τηλέφωνα των υπαλλήλων του στα τέλη Φεβρουαρίου, στον απόηχο παρόμοιων κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ και τη διπλωματική υπηρεσία της Ένωσης.

Σε επιστολή ανώτατου αξιωματούχου πληροφορικής του Κοινοβουλίου, που περιήλθε στην κατοχή του POLITICO, αναφέρεται ότι το θεσμικό όργανο έλαβε την απόφαση αφού είδε παρόμοιες απαγορεύσεις από ομοσπονδιακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για να αποτρέψει «πιθανές απειλές» κατά του Κοινοβουλίου και των βουλευτών του.

Για το Κοινοβούλιο, ήταν μια αξιοσημείωτη στροφή. Μόλις λίγους μήνες νωρίτερα οι ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου της Προέδρου Metsola και 14 αντιπροέδρων, ενέκριναν την έναρξη ενός επίσημου λογαριασμού του Κοινοβουλίου στο TikTok, σύμφωνα με ένα έγγραφο «TikTok strategy» της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών του Κοινοβουλίου με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου που είδε το POLITICO.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία: Μαθήτρια μειονοτικού σχολείου στην Ξάνθη απέδωσε τον εθνικό ύμνο στη νοηματική

Ποια τα οφέλη για την έναρξη λογαριασμού Tik Tok του Ευρωκοινοβουλίου
«Οι βουλευτές και οι πολιτικές ομάδες ανοίγουν ολοένα και περισσότερο λογαριασμούς στο TikTok», αναφέρεται στο έγγραφο, επισημαίνοντας ότι οι έφηβοι που θα είναι τότε 16 ετών θα έχουν δικαίωμα ψήφου το 2024. «Ο κύριος σκοπός του ανοίγματος ενός καναλιού TikTok για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να συνδεθεί άμεσα με τη νέα γενιά και τους ψηφοφόρους που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024, ιδίως μεταξύ της γενιάς Z», αναφέρεται.

Ένα άλλο υποτιθέμενο όφελος από την έναρξη ενός επίσημου λογαριασμού TikTok θα ήταν η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρεται στο έγγραφο.

Το πιο περίεργο είναι ότι ο μόνος σημαντικός λογαριασμός TikTok που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στην πραγματικότητα ένας ψεύτικος λογαριασμός, τον οποίο το Κοινοβούλιο ζήτησε από το TikTok να αφαιρέσει.

Τρόποι παράκαμψης
Μεταξύ αυτών που θα χάσουν από τη νέα πολιτική του TikTok είναι οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες έχουν μεγάλη εμβέλεια στην κινεζική εφαρμογή. Για παράδειγμα η μεγαλύτερη ομάδα στο Κοινοβούλιο, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχει 51.000 οπαδούς στο TikTok.

Ο εκπρόσωπος Pedro López απέρριψε προηγουμένως την κίνηση του Κοινοβουλίου να σταματήσει τη χρήση του TikTok ως «παράλογη», υποσχόμενος ότι ο λογαριασμός του ΕΛΚ θα παραμείνει ενεργός. Ο López έγραψε στο POLITICO ότι «θα χρησιμοποιούμε ειδικούς υπολογιστές … μόνο για το TikTok και δεν θα συνδέονται με κανένα δίκτυο του ΕΚ ή του ΕΛΚ».

Αυτή είναι η ίδια στρατηγική που όλες οι άλλες πολιτικές ομάδες με λογαριασμό στο TikTok – Αριστερά, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) και Liberal Renew – δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να παρακάμψουν την απαγόρευση του TikTok σε συσκευές εργασίας, όπως τηλέφωνα, υπολογιστές ή tablet, σύμφωνα με εκπροσώπους. Περίπου 30 νομοθέτες της Renew Europe είναι ενεργοί στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας.

Πέρα από τις ομάδες, είναι τα μεμονωμένα μέλη του κοινοβουλίου -ιδιαίτερα εκείνα που είναι δημοφιλή στην εφαρμογή- που αντιδρούν στις προσπάθειες περιορισμού της χρήσης του. Η Clare Daly, ανεξάρτητη βουλευτής της Ιρλανδίας που ανήκει στην ομάδα της Αριστεράς, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ευρωβουλευτές στην πλατφόρμα με πάνω από 370.000 συνδρομητές που παρακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες της στην ολομέλεια. Η Daly απέκτησε περίπου 80.000 επιπλέον οπαδούς μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από τότε που ανακοινώθηκε η απαγόρευση του Κοινοβουλίου.

Προτεραιότητα η κυβερνοασφάλεια – Με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιούν το Tik Tok
Η Daιly σε ένα email καταφέρθηκε εναντίον της νέας πολιτικής του Κοινοβουλίου: «Η απόφαση αυτή δεν καθοδηγείται από μια σοβαρή εκτίμηση απειλής. Πρόκειται για θέατρο ασφαλείας, περισσότερο για να κατευνάσει ένα κλίμα γεωπολιτικής σινοφοβίας στην πολιτική της ΕΕ παρά για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών ή τον μετριασμό των απειλών για την κυβερνοασφάλεια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Moritz Körner, ευρωβουλευτή της κεντρώας ομάδας Renew Europe, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. «Οι πολιτικοί θα πρέπει να σκέφτονται πρώτα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την κατασκοπεία πριν σκεφτούν τις εκλογές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε στο POLITICO, προσθέτοντας ότι δεν έχει λογαριασμό στο TikTok.

«Θα χρησιμοποιήσουμε ένα εικονικό τηλέφωνο και όχι πια τα τηλέφωνα της δουλειάς μας. Αυτό το [εικονικό] τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή βίντεο», δήλωσε ένας βοηθός του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Delara Burkhardt, ο οποίος έχει σχεδόν 2.000 οπαδούς.

Ο βοηθός ανέφερε ότι η πλατφόρμα οδηγεί σε μια πιο φιλική, λιγότερο τραχιά πολιτική συζήτηση από άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter: «Στο TikTok η κουλτούρα είναι πιο ευγενική, δεχόμαστε περισσότερες ερωτήσεις».

in.gr

Περισσότερα

Διεθνή

Συναγερμός για πυροβολισμούς σε χριστιανικό σχολείο στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός έχει σημάνει σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί στις ΗΠΑ έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα «επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν αρκετά θύματα» χωρίς να διευκρινίζει αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών είναι νεκρός αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες και είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, σε κοντινή εκκλησία δημιουργήθηκε χώρος για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και την επανένωση με τις οικογένειές τους.

Εικόνες και βίντεο από το σημείο των πυροβολισμών

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter από το χριστιανικό σχολείο, στο σημείο έσπευσαν περιπολικά, οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Το Covenant School, που ιδρύθηκε το 2001, λειτουργεί με τη στήριξη της εκκλησίας Covenant Presbyterian του Νάσβιλ, ενώ σε αυτό φοιτούν περίπου 200 μαθητές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου.

Περισσότερα

Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στην Καμπούλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

«Δεχθήκαμε κάποιους ασθενείς», δήλωσε ο Στέφανο Σότσα, στέλεχος ιταλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που διαχειρίζεται το νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΜΚΟ στο Twitter, μεταξύ των τραυματιών είναι τουλάχιστον ένα παιδί.

Ο Σότσα επεσήμανε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη κοντά στην αυστηρά φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, ενώ η αστυνομία δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση.

Η Καμπούλ και άλλες αστικές περιοχές του Αφγανιστάν έχουν γίνει στόχος αρκετών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Έκρηξη τον Ιανουάριο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, καθώς σημειώθηκε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας την ώρα που αποχωρούσαν από το κτίριο οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει τονίσει ότι έχει αναγάγει σε προτεραιότητά της την ασφάλεια των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές εναντίον φερόμενων μελών του ΙΚ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα