Connect with us

Εκκλησιαστικά

Ημιαργία σήμερα Παρασκευή 11/11 στο Μεσολόγγι λόγω της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού

Published

on

Με εντολή του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2022 κηρύσσεται ημιαργία στον γειτονικό Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου λόγω της υποδοχής και της ενθρόνισης του Νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα.

Όπως διαβάσαμε, σύμφωνα με το τελετουργικό η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, Μάρκου Μπότσαρη στις 16:00.

Θα ακολουθήσει προσφώνηση από το Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού και στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα κατευθυνθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος όπου & θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Άγημα από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η Δημοτική Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης» και ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου ”Ιωσήφ Ρωγών” θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές.

Στην πομπή θα συμμετέχουν και σημαιοφόροι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Μεσολογγίου, τμήμα του ιστορικού συλλόγου απ’ τους Άη – Συμιώτες και αντιπροσωπείες με παραδοσιακές φορεσιές από όλους τους συλλόγους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement