Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Twitter: Tέλος η τηλεργασία, αποφάσισε ο Μασκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αφού δηµιούργησε μια χαοτική κατάσταση στον όμιλο του κοινωνικού δικτύου Twitter, τον οποίο απέκτησε στα τέλη Οκτωβρίου, ο νέος ιδιοκτήτης του Ελον Μασκ έστειλε για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μήνυμα στους εργαζομένους του αργά την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί πως, αφ’ ης στιγμής πέρασε στα χέρια του το Twitter και δρομολόγησε χιλιάδες απολύσεις, δεν είχε ειδοποιηθεί κανείς από το προσωπικό, ενώ σε ορισμένα άτομα, ακόμη και αφότου απομακρύνθηκαν, ζητήθηκε να επιστρέψουν. Στην πρώτη επικοινωνία με τους υπαλλήλους του, ο δισεκατομμυριούχος εξήγησε πως ήθελε να τους προετοιμάσει για «τις δύσκολες στιγμές που έρχονται», καθώς και να απαγορεύσει την εξ αποστάσεως εργασία, εκτός εάν το εγκρίνει προσωπικά. Ο Μασκ είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να εξωραΐσει το μήνυμα, το οποίο αφορά τις οικονομικές προοπτικές και πώς αυτές θα επηρεάσουν μια εταιρεία η οποία εξαρτάται από τη διαφήμιση, όπως το Twitter, σύμφωνα με την ηλεκτρονική επικοινωνία που περιήλθε σε γνώση του Bloomberg. Οι νέοι κανόνες, που ισχύουν αμέσως, προβλέπουν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, όπως πρόσθεσε ο μεγιστάνας.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθεί ότι πριν από την άφιξη του Μασκ, στο Twitter είχε δημιουργηθεί ένα μόνιμο πλαίσιο εργασίας, ώστε να μπορούν να εργάζονται οι υπάλληλοί του από οπουδήποτε στον κόσμο – πολλοί ακολουθούσαν την τηλεργασία λόγω της πανδημίας. Πάντως, αρκετό καιρό πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter, o Ελον Μασκ είχε δηλώσει ότι αντιτίθεται στην εξ αποστάσεως εργασίας, εκτός εάν την αιτιολογούσε ο ίδιος και την επέτρεπε κατά περίπτωση. Συν τοις άλλοις, κατήργησε μία ημέρα ανάπαυλας σε μηνιαία βάση, η οποία είχε προβλεφθεί για όλο το προσωπικό. Τη σχετική εξέλιξη είχε αναφέρει προ ημερών το Bloomberg, συμπληρώνοντας πως η κίνηση αυτή ήταν ακόμη ένα σημάδι της ανυπομονησίας του Μασκ να τροποποιήσει άρδην την υπάρχουσα εργασιακή κουλτούρα του Twitter.

Το Twitter βρίσκεται υπό την ηγεσία του μεγαλοεπιχειρηματία σχεδόν δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο έχει απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό της και το μεγαλύτερο μέρος της διοικητικής ομάδας. Επιπλέον, αύξησε την τιμή για τη συνδρομή στη διακεκριμένη υπηρεσία Twitter Blue στα 8 δολάρια, προσθέτοντας και ειδική ένδειξη πιστοποίησης χρήστη/κονκάρδα. Ωστόσο, στα μέσα της εβδομάδας απέσυρε τη ρύθμιση για την ειδική ένδειξη/κονκάρδα, τονίζοντας πως η αρμόδια ομάδα θα μελετήσει περαιτέρω το θέμα. Κατά τον Ελον Μασκ, τέλος, οι συνδρομές θα πρέπει να αντιστοιχούν στο ήμισυ των εσόδων του Twitter.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Σε γήπεδα η αναγνώριση των νεκρών από τους σεισμούς – Συγκλονιστικές εικόνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας περνούσαν δίπλα από εκατοντάδες σορούς που βρίσκονται σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης, σηκώνοντας προσεκτικά από το πρόσωπό τους τις κουβέρτες που τους καλύπτουν προσπαθώντας να αναγνωρίσουν τους νεκρούς συγγενείς τους μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή.

Η Νάντα, μια Σύρια και ο Τούρκος σύζυγός της ρώτησαν μέλος των σωστικών ομάδων ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να βρουν την ανιψιά και τη θεία τους μεταξύ των 100 και πλέον πτωμάτων που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο στάθμευσης στο νοσοκομείο του Χατάι κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας.

«Τσεκάρετε ένα προς ένα» τους είπαν.

«Η γυναίκα μου δεν μιλά τουρκικά και εγώ δεν βλέπω πολύ καλά», δήλωσε ο σύζυγος, που δεν έδωσε το όνομά του. «Πρέπει να ελέγξουμε όλα τα πρόσωπα. Χρειαζόμαστε βοήθεια».

000_338T2AK

Πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν στον σεισμό – που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας – είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς σάκους, ή είχαν καλυφθεί με κουβέρτες ή μουσαμάδες, έως ότου τους αναγνωρίσουν συγγενείς ή φίλοι και τους μεταφέρουν από το σημείο αυτό. Τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί σε σκηνές ή πάνω στο πεζοδρόμιο έξω από το νοσοκομείο των 1.130 κλινών που κατασκευάστηκε το 2016, το οποίο υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές.

Σε κάποιους νεκρούς υπήρχαν ετικέτες με τα προσωπικά τους στοιχεία, σε άλλους όχι. Οι συγγενείς που εντοπίζουν κάποιο δικό τους πρόσωπο λαμβάνουν πιστοποιητικό θανάτου και άδεια ταφής από εισαγγελέα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρουν τους νεκρούς με τα δικά τους οχήματα.

Μια γυναίκα που δεν μπορούσε να βρει τη αδελφή της φώναζε: «Θεέ μου, κοίτα πώς είμαστε, θα είμαστε ευγνώμονες εάν βρούμε τις σορούς των δικών μας ανθρώπων».

Ο Ερντέμ, 36 ετών, εργαζόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ήρθε από τη Σμύρνη, στη δυτική Τουρκία, δήλωσε ότι ένα πρόβλημα είναι η έλλειψη νεκροτομείων και ότι οι συντονιστές περιμένουν φορτηγά-ψυγεία για να τοποθετήσουν τους νεκρούς.

Προς τα βόρεια, στο Καχραμανμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, τουλάχιστον 100 σοροί είχαν τοποθετηθεί σε γήπεδο, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν για αναγνώριση.

Μια γυναίκα έπεσε στα γόνατα, κλαίγοντας. Εντός του αγωνιστικού χώρου και κάτω από σειρές άδειων καθισμάτων για θεατές, κείτονταν τα πτώματα τριών μικρών παιδιών καλυμμένα με σεντόνια πάνω σε παιδικά φορεία.

Περισσότερα

Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Περισσότερους από 1.500 γιατρούς και διασώστες έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στείλει συνολικά παραπάνω από 1.500 γιατρούς και διασώστες στην Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του σεισμού, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από 20 χώρες της ΕΕ και τρεις χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ενώ η Τουρκία ζήτησε σήμερα επιπλέον υποστήριξη, αυτή τη φορά σε είδη βοήθειας εκτάκτου ανάγκης: σκηνές, κουβέρτες και σόμπες.

Όσον αφορά τη Σύρια, η Δαμασκός ζήτησε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ σήμερα το πρωί. Όπως εξήγησε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς, το αίτημα βοήθειας από τη Συρία περιέχει ένα μακρύ κατάλογο: βοήθεια ή υπηρεσίες αναζήτησης και διάσωσης, ιατρικά είδη και ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και πολλά ακόμα είδη βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

«Ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, να ανταποκριθούν ευνοϊκά σε αυτό το αίτημα», τόνισε ο Λέναρτσιτς και πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει στα άτομα που τη χρειάζονται. «Αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε».

Περισσότερα

Διεθνή

Συναγερμός στη Χιλή με τις φωτιές: 24 νεκροί και 2.180 τραυματίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα η Χιλή και τώρα απειλούνται και άλλες περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Οι πυρκαγιές, που έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει 2.180 από την Πέμπτη, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, ενδέχεται να επηρεάσουν και την επαρχία όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Σαντιάγο, πιο βόρεια.

Κόκκινη προειδοποίηση εκδόθηκε για κάποιες περιοχές της επαρχίας Λος Ρίος, στη νότια Χιλή, κοντά στις πόλεις Κοράλ και Βαλδίβια. Νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 37 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται ως την επόμενη Παρασκευή. «Ενδέχεται να δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση από κλιματική άποψη» εκτίμησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλνε κάνοντας λόγο για νέες εστίες πυρκαγιών.

Οι πυροσβέστες έδιναν χθες μάχη με 82 πυρκαγιές από τις 309 που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα. Οι επαρχίες Μπιόμπιο, Νιούμπλε και Λα Αραουκάνια, στο κεντρικό τμήμα της χώρας έχουν πληγεί περισσότερο και η κυβέρνηση της Χιλής τις κήρυξε σε κατάσταση καταστροφής.

Από την έναρξη των πυρκαγιών, πριν μία εβδομάδα, έχουν καεί περισσότερα από 2.900.000 στρέμματα και έχουν καταστραφεί 1.150 σπίτια, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών (Senapred). Δεκαπέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια των πυρκαγιών.

Περισσότεροι από 5.600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ στη Χιλή έχει φτάσει και διεθνής βοήθεια: οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Αργεντινή και το Μεξικό έχουν στείλει αεροσκάφη, φορτηγά, ελικόπτερα, drones, αλλά και προσωπικό. Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες την αποστολή προσωπικού για να συνδράμει τους Χιλιανούς πυροσβέστες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα