Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Σοκαριστικό βίντεο! Τραγωδία με αεροσκάφη του Β’ Παγκοσμίου: B17 Flying Fortress συγκρούεται σε επίδειξη με Bell P-63 Kingcobra

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα το Σάββατο σε ένα αεροπορικό σόου για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Ντάλας, δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ένα βομβαρδιστικό Boeing B-17 Flying Fortress και ένα μαχητικό Bell P-63 Kingcobra συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν στο αεροπορικό σόου Wings Over Dallas στο αεροδρόμιο Dallas, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στο σημείο συντριβής, ανέφεραν αξιωματούχοι του αεροδρομίου μέσω Twitter.

Το μπροστινό μέρος του B17 αποσπάστηκε  καθώς τα φτερά του πήραν φωτιά και έπεσε στο έδαφος .

Ένας άνδρας που ήταν στην αεροπορική επίδειξη είπε ότι το P-63 είχε ξεφύγει από την πορεία του και είχε το B17 σε τυφλό σημείο του, οπότε δεν μπορούσε να προετοιμαστεί για την επικείμενη σύγκρουση.

Από την σύγκρουση δεν επέζησε κανένα μέλος των πληρωμάτων.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τα δύο αεροσκάφη να συγκρούονται και να πέφτουν στο έδαφος λίγο αργότερα, τυλιγμένα στις φλόγες.

Τόσο η FAA όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) έχουν ξεκινήσει έρευνες, με το τελευταίο να έχει την πρωτοβουλία και να παρέχει ενημερώσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement