Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πώς θα προσελκύσουμε αθλητικό τουρισμό;

Published

on

Δεν πάει και πολύς καιρός που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα συνέδριο, το οποίο είχε στο επίκεντρο του το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, που αφορούσαν και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αλλά φαίνεται ότι η απόσταση από την θεωρία στην πράξη είναι μεγάλη και δύσκολο να καλυφθεί, αν κρίνουμε από μια σημαντική ευκαιρία που χάσαμε και δεν είναι άλλη από το…Μουντιάλ.
Καθώς λόγω της διεξαγωγής του τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σταματούν, ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες προγραμμάτισαν να κάνουν μια έξτρα προετοιμασία εκτός των συνόρων των χωρών τους.

Δυστυχώς, όμως, και παρότι διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έγινε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια προκειμένου κάποιες ομάδες να μάς επιλέξουν για την προετοιμασία.

Κατά τα άλλα, θέλουμε να έχουμε αθλητικό τουρισμό. Πώς, όμως, θα τον προσελκύσουμε όταν δεν κάνουμε ούτε τα στοιχειώδη να πιάσουμε μεγάλες ευκαιρίες από τα μαλλιά, όπως αυτή του Μουντιάλ;

Ροή ειδήσεων

Advertisement