Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μαύροι γίγαντες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς

120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

700 γρ. κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρους, κομμένες σε χοντρές λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού κύμινο

5 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού μαραθούν, βάζετε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια πολτοποιείτε σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα. Τοποθετείτε σε γάστρα τους μαύρους γίγαντες, προσθέτετε την σάλτσα και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και αφήνετε για 10 λεπτά σε σβησμένο φούρνο. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement