Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Events

Χόρεψαν Ζούμπα στον Απόλλωνα για την “Κιβωτό της Αγάπης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία και με σημαντική ενίσχυση για την “Κιβωτό της Αγάπης” πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος Ζούμπας που διοργάνωσε ο Απόλλωνας το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδό του.

Η συμμετοχή  ήταν μεγάλη και ο μαραθώνιος κύλησε απίστευτα καλά, με δασκάλους Ζούμπας και συμμετέχοντες να το χαίρονται με την ψυχή τους χορεύοντας στους ρυθμούς των γυμναστών.

Ξεχωριστή στιγμή του σαββατιάτικου απογεύματος αποτέλεσε η χορογραφία των παιδιών της “Κιβωτού της Αγάπης”, την οποία είχαν ετοιμάσει μαζί με την χορογράφο των “μελανόλευκων” Κωνσταντίνα Γκίλα.

Χορός, τραγούδι και πολλά χαμόγελα πλημμύρισαν το κλειστό του Απόλλωνα στην Περιβόλα με όλους όσους συμμετείχαν να έχουν μία ευχάριστη ανάμνηση, αλλά και συγχρόνως να βοηθούν στο δύσκολο έργο της την “Κιβωτό της Αγάπης”.

Και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια στον Απόλλωνα που πήρε μία τέτοια πρωτοβουλία όχι την περίοδο των εορτών όπως συνηθίζεται, αλλά πολύ νωρίτερα προκειμένου να μπορέσει να ενισχύσει το πατρινό ίδρυμα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι είχαν την ίδια επιθυμία να ανανεωθεί το ραντεβού και για κάποια άλλη χρονική περίοδο, είτε για τον ίδιο ίδρυμα, είτε για κάποιο άλλο.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι το Σάββατο χόρεψαν Ζούμπα για καλό σκοπό και το ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους!.

Δείτε φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο Ζούμπας του Απόλλωνα…

Events

ΠΑΤΡΑ: “Νερό & Καρκίνος” – Διεπιστημονική ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Δημοσιεύθηκε

στις

“ Νερό & Καρκίνος ”.  Ενημερωτική Ημερίδα του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:30, μέσω βιντεοκλήσης
https :// upatras – gr . zoom . us / j /98546153289? pwd = VmNMNGxGUmllcmwycTVVaTBSOFpiZz 09
Meeting ID: 985 4615 3289

17:30 –17: 40

* Καλωσόρισμα Προέδρου της Δ. Ε. Παρ/τος Πατρών Καθηγητή κ. Α. Αργυρίου
* Χαιρετισμός Πρύτανη Παν/μίου Πατρών, Καθηγητή κ. Χρήστου Μπούρα
* Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπου Μπονάνου
* Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου

17:40 – 18:00

Χημικοί παράγοντες και υδάτινο περιβάλλον κα Ε. Σαζακλή, Δρ.Χημικός

18:00 – 18:20

Επιδημιολογία καρκίνων που σχετίζονται με το νερό κ. Α. Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

18:20 – 18:40

Νερό – Καρκίνος – Κοινωνίες – Ανισότητες κ. Μ. Λεοτσινίδης, Καθηγητής Τμήμα Ιατρικής, Παν. Πατρών

18:40 – 19:00

Ανοικτή συζήτηση για τη σχέση του νερού με τον καρκίνο
Συντονιστής: κ. Δ. Καρδαμάκης, Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Παν. Πατρών, Αντιπρόεδρος Δ. Ε. Παρ/τος Πατρών της Ε.Α.Ε.

Περισσότερα

Events

Πάτρα: Εκδήλωση την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου για «Το μπλόκο των Προσφυγικών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες «Στο μπλόκο των προσφυγικών» και μία συναυλία αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι», ολοκληρώνονται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου οι δράσεις που πραγματοποιεί από τις 2 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών – Περιχώρων και την ΠΕΑΕΑ, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην αντιφασιστική πάλη του Πατραϊκού λαού και την απελευθέρωση της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής,

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Δήμος της Πάτρας, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών & Περιχώρων και η ΠΕΑΕΑ, διοργανώνουν εκδήλωση για «Το μπλόκο των Προσφυγικών».


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

10.30 π.μ. Εκδήλωση μνήμης – προσκλητήριο των νεκρών Ηρώων – Κατάθεση στεφάνων

  • Αγώνας δρόμου τιμής, από την πλατεία Ελευθερίας προς το κτήμα «Μουρτζούχου».
    11.30 π.μ. Ομιλίες – Κατάθεση στεφάνων στο κτήμα «Μουρτζούχου»
    Θα συμμετέχει η Μπάντα του Δήμου
    Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι» με την Πατρινή σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και την ορχήστρα της. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια τα οποία ενέπνευσαν τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ να ορθώσουν το ανάστημα πολεμώντας και τραγουδώντας.
    Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Περισσότερα

Events

58 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών: Επίτιμος διδάκτορας ο Α. Γιαννίτσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εορτασμός της 58ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης». Η συγκεκριμένη επέτειος έχει βαρύνουσα σημασία για το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ παράλληλα συνδυάζει το διττό εορτασμό: της ιδρύσεως του Ιδρύματος και του προστάτη Αγίου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα.

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών στην 58η επέτειο από της ιδρύσεώς του γιορτάζει 58 συναπτά χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, την εκπαίδευση, την έρευνα και τον πολιτισμό. Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Μπούρα έγινε η έναρξη του προγράμματος της φετινής εκδήλωσης.

Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος» πραγματοποίησε ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Κ. Γιαννίτσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή Α. Γιαννίτση.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα