Connect with us

Πολιτισμός

Από τη Ζαχλωρού ξεκινούν στις 21/11 οι Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 79 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Published

on

Την ερχόμενη Δευτέρα 21/11 ξεκινούν οι Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 79 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα του Δεκεμβρίου του ’43 στη διάρκεια της Κατοχής από τους κατακτητές Γερμανούς. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων με την καθιερωμένη τέλεση του ιερού μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την αποφράδα ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Το διοργανωτικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων έχει ο Δήμαρχος της ιστορικής και μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στην Ζαχλωρού, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ώρα 09.00 π.μ.

Τέλεση μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες, στις 8 Δεκεμβρίου 1943, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, κατοίκους των χωριών Άνω και Κάτω Ζαχλωρούς.

Μνημείο Εκτελεσθέντων

Ώρα 10.00 π.μ.

– Επιμνημόσυνη δέηση

– Ομιλία

– Προσκλητήριο πεσόντων

– Κατάθεση στεφάνων

– Σιγή ενός λεπτού

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Ζαχλωρούς και τον Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού Διακοπτού και Καλαβρύτων.

Όπως προείπαμε, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στα Καλάβρυτα.

Καθεδρικός Ιερός Ναός Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων

Ώρα 10.00 π.μ.

– Τέλεση πάνδημου μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Το μνημόσυνο θα τελεστεί, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

– Ομιλία από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ. Μετάβαση, με πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης στον ΤΟΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ, μέσω του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου θα τελεστούν:

– Επιμνημόσυνη δέηση

– Προσκλητήριο Εκτελεσθέντων, από μαθητές των Σχολείων της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων

– Κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

– Σιγή ενός λεπτού

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement