Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μηνύματα ζωής από τον Γιώργο Χρυσοστομάκη και τον Νίκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα ζωής έδωσε ένα ξεχωριστό δίδυμο που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο χέρι χέρι, προχθές το μεσημέρι στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Δότης και λήπτης μυελού των οστών, που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, συναντήθηκαν και τερμάτισαν μαζί στον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, φορώντας μπλουζάκια με τους λογοτύπους «Χάρισε Ζωή» και της Φλόγας, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και με τη διαφορά ότι του ενός έγραφε «Δότης» και του άλλου «Λήπτης».

Ο ένας δρομέας είναι ο Γιώργος Χρυσοστομάκης, από τα Γιαννιτσά που ως εθελοντής είχε δώσει δείγμα ( με μια απλή μπατονέτα από τη μύτη). Ο άλλος δρομέας, ο Νίκος, κατάφερε να βρει δότη χάρη στο ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών και μέσω της Φλόγας που έχει αναλάβει το κόστος της ταυτοποίησης.

Οι δύο άνδρες (φωτό από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης) που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα συναντήθηκαν για πρώτη φορά! Πορεύτηκαν μαζί, χέρι-χέρι, τα τελευταία 100 μέτρα και τερμάτισαν για να δώσουν το μήνυμα της ελπίδας – πράξη που εξήρε και ο ΣΕΓΑΣ. Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε το σπουδαίο έργο του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» και της «Φλόγας» που καλύπτει το κόστος για την τυποποίηση των δειγμάτων. Μια συνέργεια ζωής…

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement