Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση Πλέσσα με τη διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Διονύση Πλέσσα πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής Τοπικής Οικονομίας κ. Τσιγάρας, για τον ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Τάσος Γιατράς, ο αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Κούλης, ο γεν. γραμμ. κ. Παναγιώτης Ματθαιόπουλος και ο ταμίας, κ. Ζώης Τζούδας.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι ενέργειες που έχουν γίνει εκατέρωθεν προς την κατεύθυνση της σύνταξης της νέας κανονιστικής περί χρήσης κοινόχρηστων χώρων και εικόνας πόλης. Οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επόμενο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό των αδειών χρήσης αιγιαλού και της κοστολόγησης του τετραγωνικού μέτρου. Βασικό αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ είναι τα 5€ ανά τετραγωνικό μέτρο. O κ. Πλέσσας ανέφερε πως με την έκπτωση που έχει χορηγηθεί λόγω COVID-19 έρχεται στην τιμή αυτή, αλλά θα υπάρχει και συνεννόηση με την κτηματική υπηρεσία. Αναφορικά με το κομμάτι της έκδοσης αδειών χρήσης αιγιαλού, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ πως η διαδικασία για το 2023, θέλει να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, ώστε να αποφευχθούν δυσκολίες και καθυστερήσεις, αλλά όπως είναι γνωστό έχει να κάνει με το πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ των αρμόδιων Υπουργείων, από τα οποία θα ζητήσει και την έγκαιρη έκδοσή της.

Συζήτηση έγινε επίσης για το θέμα των διοικητικών προστίμων, μετά από ελέγχους αρχών και την αναστολή εκτέλεσης αυτών, καθώς επίσης και για τον τρόπο αντιμετώπισής τους και πρόληψης. Ο αντιδήμαρχος έδειξε κατανόηση και έδωσε στον ΣΚΕΑΝΑ το απαραίτητο χρονικό διάστημα για ενημέρωση των συναδέλφων, καθώς και για την αντιμετώπιση του θέματος σε συνεργασία με το νομικό τμήμα του δήμου και τον νομικό σύμβουλο του συλλόγου.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος ανέφερε τις μειώσεις συντελεστών που ως δημοτική αρχή έχει κάνει, όπως επίσης και τα μέτρα στήριξης που η δημοτική αρχή έχει λάβει για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τα οποία θέλει να συνεχίσει, παρά την έλλειψη χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement