Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα κολοκύθας με πέστο       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτας

100 γρ. ρικότα

4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού

1 μικρή στρογγυλή κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

50 γρ. ρόκα

1 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο

20 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ξετυλίγετε τη σφολιάτα σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, τη μεταφέρετε προσεκτικά σε μια ταρτιέρα με στρωμένο χαρτί ψησίματος και την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε μαζί τη ρικότα, το μισό πέστο και αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε τη σφολιάτα από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός διατρητή ζύμης κάνετε τρύπες παντού, ώστε να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Απλώνετε με σπάτουλα το μείγμα της ρικότας παντού, ομοιόμορφα. Τοποθετείτε την κολοκύθα σε όλη την επιφάνεια σε κυκλικό σχήμα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε για 30΄ στον φούρνο, μέχρι η τάρτα να ροδίσει και η κολοκύθα να έχει ψηθεί. Αφήνετε να κρυώσει για 5΄. Γαρνίρετε με τη ρόκα, το υπόλοιπο πέστο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Σερβίρετε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement