Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Τοπική αγορά

Στην έκθεση «MDF METROPOLITAN EXPO 2022»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη μεγάλη έκθεση MDF METROPOLITAN EXPO 2022, που προέρχεται από τις 3 αγορές Meat/Dairy/Frozen προσελκύοντας σημαντικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η γαλακτοβιομηχανία ΠΡΩΤΟ στην Αθήνα 12 με 14 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων, που έγινε σε ένα εκθεσιακό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επαφή με παραγωγούς επιτυχημένων τροφίμων και βρίσκουν λύσεις βιομηχανικού εξοπλισμού, συσκευασίας, σε μηχανήματα μεταποίησης τροφίμων, και πρώτες ύλες.

Στο πλαίσιο της DAIRY EXPO, η γαλακτοβιομηχανία ΠΡΩΤΟ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα της, τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής να ενημερώσει δεκάδες επαγγελματίες και καταναλωτές για το Βιολογικό Γάλα αλλά και γενικότερα για τη θρεπτική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων, που παράγονται από φρέσκο γάλα, στην υγεία του ανθρώπου.

Τοπική αγορά

Η Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας καλεί σε συνάντηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας -επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού έργου “INTECMED” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ENI CBCMED 2014-2020, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών κάλεσαν σε δια ζώσης συνάντηση τους ωφελούμενους, εταιρείες-startup, του προγράμματος καθοδήγησης, τους μέντορές τους καθώς και εκπροσώπους της επιτροπής αξιολόγησης, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στόχος της συνάντησης, ήταν να γίνει μια συζήτηση ανασκόπησης του Προγράμματος Καθοδήγησης του INTECMED («Θερμοκοιτίδες για την μεταφορά καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην περιοχή της Μεσογείου») όπως υλοποιείται έως σήμερα. Ενώ αναμένεται η έναρξη του εξατομικευμένου προγράμματος και η παροχή ανάδρασης (feedback) αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχούς υλοποίησης του έργου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος καθοδήγησης, την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Σχεδίων και τις προσδοκίες τους μέσω αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι δικαιούχοι τόνισαν τη σημασία της επαγγελματικής υποστήριξης που λαμβάνουν μέσω του INTECMED κατά την ωρίμανση των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών τους αλλά και της ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων έτοιμων για την αγορά, ενόψει της επερχόμενης Πρόσκλησης για χρηματοδότηση (3 επιχειρηματικά βραβεία από 10.000 έως 30.000 ευρώ) των πλέον υποσχόμενων νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ακόμα, στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι για 3ήμερη εκδήλωση που σχεδιάζεται να γίνει τέλος Μαΐου στην Πάτρα με την υποστήριξη της PATRAS IQ, με τη φυσική συμμετοχή όλων των ωφελούμενων και των ομάδων από τις συμμετέχουσες χώρες (Ισπανία, Τυνησία, Αίγυπτο και φυσικά Ελλάδα). Επιπλέον, οι καθοδηγούμενοι ενημερώθηκαν για την αναβάθμιση που έγινε στην Πλατφόρμα Καινοτομίας E-Bazaar of Innovation.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: Με θετικό πρόσημο η επιχειρηματικότητα το 2022! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο +955 έκλεισε το θετικό πρόσημο της επιχειρηματικότητας για το 2022, με βάση τα στοιχεία του ΓΕ.ΜΗ του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επιβεβαιώνοντας έτσι την διαφαινόμενη ανάκαμψη της αγοράς, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι στατιστικές και οι αριθμοί.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς έφτασαν τις 1.325, με βάση τις εγγραφές μητρώων που έγιναν στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Οι διαγραφές για το ίδιο διάστημα, δηλαδή, οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά, έφτασαν τις 370.

Στους τρεις επιμέρους τομείς της οικονομίας οι περισσότερες εγγραφές έγιναν όπως αναμενόταν στον κλάδο των υπηρεσιών και της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που άνοιξαν έφτασαν τις 845, ενώ έκλεισαν 185, με το πρόσημο να είναι θετικό στο +660.

Στο εμπόριο οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν κατά τη διάρκεια του 2022 έφτασαν τις 335, ενώ την αντίθετη πορεία ακολούθησαν 126 που έκλεισαν, με την απόκλιση να είναι στο +209.

Θετικό δηλαδή το πρόσημο και στο εμπόριο. Στον τρίτο τομέα, αυτόν της μεταποίησης άνοιξαν 145 νέες επιχειρήσεις μέσα στο 2002 και κατέβασαν ρολά 56, με το πρόσημο να είναι και εδώ θετικό, στο +86.

Όλα αυτά μέσα σε μια δύσκολη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την ακρίβεια, το κύμα των ανατιμήσεων και την ενεργειακή κρίση, στα καύσιμα και στο ρεύμα.

Τέλος, ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει μέσα από τα παραπάνω είναι ότι οι εγγραφές του 2022, σε σύγκριση με το 2021 αυξήθηκαν κατά 31%, παρά το γεγονός ότι και οι διαγραφές κατέγραψαν άνοδο σε σύγκριση με πέρυσι σε ποσοστό της τάξεως του 21%.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Delivery robots ασφαλίζει η Anytime

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Anytime της Interamerican ασφαλίζει τα πρώτα delivery robots στην πόλη των Τρικάλων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αυτοκινούμενα ρομπότ τεχνολογίας ‘YAPE’ είναι σε μέγεθος κουτιού και δοκιμάστηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων στο Μύλο των Ξωτικών, ενώ τώρα κυκλοφορούν στους κεντρικούς πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες και προϊόντα στα καταστήματα της πόλης, με στόχο να συμβάλλουν στη μείωση των οχημάτων στους δρόμους, προάγοντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, σε πραγματικές αστικές συνθήκες από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala Α.Ε., σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Τρικάλων. Πρόκειται για το SHOW, το οποίο είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την αυτόματη οδήγηση και τις βιώσιμες μεταφορές στις πόλεις, που αξιολογεί αν αυτά τα αυτοματοποιημένα οχήματα μπορούν να εκπονήσουν το τελευταίο μίλι της παράδοσης αντικειμένων, αφού τα μεγάλα οχήματα συνήθως αδυνατούν να μπουν στο κέντρο μίας πόλης.

Ο κορυφαίος εργοδότης για το 2022

Η British American Tobacco Hellas (BAT) Hellas αναγνωρίστηκε για μια ακόμη χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης, για την παροχή βέλτιστων πρακτικών απασχόλησης στους εργαζομένους της, μια σημαντική διάκριση που λαμβάνεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό “Top Employer Institute”.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η BAT Hellas μέσα στο 2022 πραγματοποίησε συνολικά περίπου 5.000 ώρες προγραμμάτων εκπαίδευσης με στόχο την εξέλιξη των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα, διατέθηκαν σημαντικές παροχές για την ενίσχυση των ανθρώπων της. Παράλληλα, στην ΒΑΤ Hellas γίνονται πράξη οι αρχές της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, καθώς οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 62% των διευθυντικών θέσεων, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό προέρχεται από διάφορες χώρες. Ακόμη, η BAT Hellas εφαρμόζει υβριδικό μοντέλο εργασίας, ενώ προσφέρει ειδικό πρόγραμμα υπηρεσιών παιδικής μέριμνας για τα μικρής ηλικίας παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας, ανεξάρτητα από τον ρόλο τους και το αντικείμενο της εργασίας τους.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα