Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άκυρος ο συναγερμός-Δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα και ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ καλό για το τίποτε, επιβεβαιώνοντας το προχθεσινό δημοσίευμα της «Γνώμης» ότι δεν κινδυνεύει το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα, αποδείχτηκε ο «συναγερμός» που σήμανε από πληροφορίες για ενδεχόμενη απόσυρση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην τεχνική συνάντηση στελεχών που έγινε χθες, επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, παρά μόνο η υποβολή ορισμένων συμπληρωματικών τεχνικών στοιχείων, που αφορούσαν την ανακύκλωση, μια διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφού ο διαγωνισμός μελέτης- κατασκευής της Μονάδας είναι στον «αέρα» και μάλιστα, θα λάβει παράταση περίπου δύο μηνών.

«Με την χθεσινή εξέλιξη από τη σύσκεψη των τεχνικών στελεχών δικαιώθηκε η στάση που κράτησα τις προηγούμενες ημέρες, απέχοντας από κινδυνολογίες.

Το έργο είναι τεράστιο και ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας και οι χειρισμοί μας πρέπει να είναι προσεκτικοί, γι’ αυτό και προσωπικά έχω επιλέξει να κρατώ χαμηλούς τόνους. Από τη στιγμή που ο διαγωνισμός είναι στον αέρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια τυπική διαδικασία κατάθεσης συμπληρωματικών στοιχείων, όπως ζητούνται από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Κάτι αντίστοιχο, συνέβη και αυτή τη φορά, καθώς διατυπώθηκε το ερώτημα αν η Μονάδα θα κάνει ανακύκλωση.

Οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων που έχουν την αρμοδιότητα και παρακολουθούν τη διαδικασία έδωσαν τις διευκρινίσεις και τις απαντήσεις που έπρεπε. Δεν υπήρχε ποτέ κίνδυνος για τη Μονάδα και ο διαγωνισμός εξελίσσεται κανονικά. », ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement