Connect with us

Παναχαϊκή

«Τα πελοποννησιακά ντέρμπι έχουν ενδιαφέρον»

Published

on

Ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής Χρήστος Μικές έχει φορέσει την κοκκινόμαυρη φανέλα αλλά και αυτή της «μαύρης θύελλας»

Η Παναχαϊκή δίνει νωρίς-νωρίς ένα δυνατό παιχνίδι και αυτό δεν είναι άλλο από το πελοποννησιακό ντέρμπι με την Καλαμάτα.

Ο νυν γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, Χρήστος Μικές είναι αυτός που έχει αγωνιστεί τόσο με την κοκκινόμαυρη φανέλα όσο και με αυτή της Καλαμάτας. Στην Παναχαϊκή αγωνίστηκε από το 1989 έως το 1996 ενώ στην Καλαμάτα από το 1996 έως το 2000.

«Εκείνα τα χρόνια τα συμβόλαια ήταν μεγάλα οπότε και στην Παναχαϊκή είχε πενταετές όταν με ζήτησε από τον τότε πρόεδρο η ομάδα της Καλαμάτας», δήλωσε στη «Γ» ο Χρήστος Μικές και συνέχισε: «Εκείνη την χρονιά θυμάμαι είχα συμφωνήσει να αγωνιστώ στην ΑΕΚ ενώ είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος όμως της Παναχαϊκής τότε Άρης Λουκόπουλος με «πούλησε» στην Καλαμάτα όπου αγωνίστηκα από το ’96 έως το 2000».

Στο αν υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα ο Χρήστος Μικές μίλησε ξεκάθαρα με λίγες λέξεις: «Είμαι Πατρινός, είμαι Παναχαϊκή». Όσο για το αν θυμάται τα παιχνίδια μεταξύ Παναχαϊκής με την Καλαμάτα ο παλαίμαχος άσος τόνισε: «Θυμάμαι ότι εκείνα τα χρόνια τέτοια παιχνίδια ήταν ντέρμπι. Θυμάμαι το 1994 παίζαμε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και ήταν τόσο γεμάτο ενώ υπήρχε και μεγάλος φανατισμός».

Στη συνέχεια ο Χ. Μικές ρωτήθηκε για σήμερα που θα βρεθεί και πάλι σε ένα τέτοιο παιχνίδι από την θέση του γενικού αρχηγού τι πιστεύει για την αναμέτρηση και τόνισε: «Είναι ένα πελοποννησιακό ντέρμπι και τέτοια παιχνίδια ανέκαθεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Εμείς αν και έχουμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών είμαστε πανέτοιμοι. Πιστεύω στις δυνατότητες των παιδιών και όποιοι αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Αναχωρεί σήμερα για Καλαμάτα

Σήμερα το πρωί (10:30 π.μ.) η Παναχαϊκή θα πραγματοποιήσει την τελευταία της προπόνηση και στις 4 μ.μ. θα αναχωρήσει για την Καλαμάτα όπου και θα διανυκτερεύσει.

 

 

Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν μας φοβίζει η Καλαμάτα»

Ο έμπειρος τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης μίλησε για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλαμάτα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα δύσκολο όπως όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Η Καλαμάτα είναι μία έμπειρη ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και έμπειρο προπονητή.

Η ομάδα της Μεσσηνίας έχει πολύ υψηλούς στόχους όμως εμάς δε μας φοβίζει αυτό γιατί έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και με σεβασμό στον αντίπαλο θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Όσες φιλοδοξίες έχουν εκείνοι, άλλες τόσες έχουμε κι εμείς.

Θα προσαρμοστούμε σε όλες τις συνθήκες. Μας πείραξε ότι δεν είχαμε όλη την εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Ας κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός».

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement