Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Σαλάτα νισουάζ με φρέσκο τόνο          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. φρέσκο τόνο, κομμένο σε 4 φέτες

4 καρδιές μαρουλιού

4 μικρές βρασμένες πατάτες

12 τοματίνια

1 κρεμμύδι μέτριο, σε φέτες

250 γρ. αμπελοφάσουλα, κομμένα

4 φιλετάκια αντζούγιας, σε λεπτές λωρίδες

12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

4 αυγά ποσέ

Για τη σάλτσα

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

1 λεμόνι, τον χυμό

30 ml ξίδι από λευκό κρασί

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κάππαρη

λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

ανθό αλατιού

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι και χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθούν. Προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάτε για να δέσει. Κατόπιν προσθέτετε την κάππαρη, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε τον τόνο και τον ψήνετε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχετε προσθέσει λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τον θωρακίζετε και από τις 2 πλευρές φροντίζοντας να είναι εσωτερικά κόκκινος και ζουμερός. Σε πιατέλα σερβίρετε το μαρούλι, τις πατάτες σε φέτες, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι, τα φασολάκια, την αντζούγια, τις ελιές και ραντίζετε με τη σάλτσα. Βάζετε το φιλέτο του τόνου από πάνω και το ποσέ αυγό, πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο και σερβίρετε.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement