Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκλονίζει ο ανηψιός του Δ. Παπαγιαννόπουλου για την εκταφή στο Διακοπτό

Published

on

Ήταν Μεγάλη Τρίτη του 1984, όταν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, σε ένα δυάρι, στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας στην Σούτσου και Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής ήταν πεσμένος ανάσκελα στο χαλί με ανοιχτά τα χέρια. Φορούσε τη ρόμπα του, τις μπλε πιτζάμες και σκούρες κάλτσες. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς την Παρασκευή 13 Απριλίου, πριν την Κυριακή των Βαΐων και βρέθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ο ηθοποιός και ανηψιός του αείμνηστου Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Τάκης Βλαστός, καλεσμένος σε εκπομπή αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρθηκε σε μία άγνωστη ιστορία σχετικά με την εκταφή του μεγάλου ηθοποιού. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι: «Έβγαλαν τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο από τον τάφο του στο Διακοφτό για δύο ψήφους. Δεν θέλω να πω ποιο κόμμα ήταν». Η αναφορά του δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, δεδομένου ότι ο σπουδαίος ηθοποιός ήταν  πριν τον θάνατό του, ήταν μόνος, καθώς δεν είχε οικογένεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάποιος να ενδιαφερθεί ουσιαστικά και για τον τάφο του. Ο αιφνίδιος θάνατος του, δεν του επέτρεψε να συντάξει διαθήκη, γεγονός που οδήγησε σε δικαστικές διαμάχες τα παιδιά των αδελφών του, που ήσαν και οι νόμιμοι κληρονόμοι του.

Το σπίτι του Δ. Παπαγιαννόπουλου τότε

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, γεννήθηκε στο Διακοφτό το 1912, έζησε στην Αθήνα, όμως όταν απεβίωσε, η ταφή του έγινε στον τόπο καταγωγής του, το Διακοφτό. Υπήρξε άνθρωπος εξαιρετικά δοτικός και φιλάνθρωπος, και όπως λέει ο ανηψιός του, Τάκης Βλαστός: «Είχε δέκα οικογένειες στην Αθήνα στις οποίες κάθε πρώτη του μηνός έδινε ένα επίδομα. Φτωχές οικογένειες. Σκέφτομαι τώρα αυτά που λέω. Όταν τα ξαναφέρνω στη μνήμη, δεν αντέχω. Συγνώμη ζητώ. Αυτές τις οικογένειες εγώ δεν τις ξαναείδα ποτέ. Ο μόνος από τους συναδέλφους του που ζήτησε να πάει στον τάφο του ήταν ο Θανάσης Βέγγος».

Το σπίτι του Δ. Παπαγιαννόπουλου σήμερα

Το Διακοφτό φαίνεται πως τον σημάδεψε στην πορεία της ζωής του, καθώς πολλοί έλεγαν πως δεν παντρεύτηκε ποτέ εξ αιτίας μιας απογοητευμένης ιστορίας στη γενέτειρά του. Άλλοι ωστόσο έλεγαν ότι μία ηθοποιός τον άφησε για συνάδελφό του. Να σημειώσουμε ότι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έκανε πολλές αγαθοεργίες, κυρίως στην περιοχή όπου γεννήθηκε, χωρίς αυτό να είναι ευρέως γνωστό. Το όνειρό του ήταν να αποσυρθεί  στο Διακοφτό εκεί που γεννήθηκε και υπάρχει ακόμα το σπίτι του.

Ο δήμος Διακοπτού έχει τιμήσει τον μεγάλο ηθοποιό, τοποθετώντας την προτομή του στην παραλία του δήμου, δίπλα στην αφετηρία του οδοντωτού σιδηροδρόμου.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement